Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>Viesgo aconsegueix la certificació a l'ISO 55001 de Gestió d'Actius, l'ISO 27001 de Seguretat de la Informació i l'ISO 22301 de Continuïtat de Negoci
Viesgo aconsegueix una triple certificació. Es tracta de les certificacions ISO 55001 de Gestió d'Actius, ISO 27001 de Seguretat de la Informació i ISO 22301 de Continuïtat de Negoci

Viesgo aconsegueix la certificació a l'ISO 55001 de Gestió d'Actius, l'ISO 27001 de Seguretat de la Informació i l'ISO 22301 de Continuïtat de Negoci

17/06/2019

  • La companyia de distribució elèctrica càntabra és l'única del sector certificada per AENOR en aquestes tres normes

17 de juny de 2019. El president de Viesgo, Miguel Antoñanzas, ha rebut de mans del director d'AENOR AENOR a Cantàbria, Gerardo Pellón Cueto, la certificació de Viesgo Distribución Eléctrica i la seva filial Begasa en les normes ISO 55001 de Gestió d'Actius, ISO 27001 de Seguretat de la Informació i ISO 22301 de Continuïtat de Negoci.

AENOR, entitat internacional referent en certificació, verificació, validació, inspecció, anàlisi, formació i serveis d'informació, ha estat l'entitat encarregada de fer el procés de certificació.

L'èxit de Viesgo d'estar certificada en les tres normes no té precedents en el sector elèctric nacional i ha estat fruit de l'esforç coordinat i continuat d'un equip de gairebé 60 persones de la companyia elèctrica, els quals de manera directa han integrat les metodologies necessàries i han guiat els seus equips per complir els exigents requisits d'aquestes normes.

La implantació i certificació d'un Sistema de Gestió d'Actius segons la norma ISO 55001:2014 afavoreix la gestió eficient dels actius de l'organització, millorant els seus serveis i minimitzant els riscos d'operació, ja que es millora la informació per a la presa de decisions i s'assegura el compliment dels requisits legals.

El Sistema de Gestió de la Continuïtat del Negoci s'ha implantat per garantir la continuïtat de les operacions crítiques de la companyia en cas d'una contingència. Per a Viesgo, això es tradueix en assegurar el subministrament elèctric o la seva reposició com més aviat millor en cas d'un incident greu, per minimitzar-ne l'impacte. És un tema summament important en un moment en què la ciberseguretat és un objectiu prioritari en tots els països, especialment en els serveis que constitueixen una infraestructura crítica.

Un sistema de Seguretat de la Informació certificat d'acord amb la norma ISO 27001 contribueix a la protecció de la informació i a una gestió eficaç de la seva seguretat, la qual cosa garanteix el compliment dels requisits establerts de confidencialitat, integritat i disponibilitat. Viesgo considera la informació com un dels seus actius principals, per la qual cosa la seva protecció és essencial per assegurar la continuïtat i desenvolupament del negoci.

Aquesta fita culmina una primera fase d'èxit de certificacions per a la distribuïdora, que en els últims quatre anys ha aconseguit també les corresponents a les següents normes: ISO 9001 de Qualitat, ISO 14001 de Medi ambient, ISO 10002 de Gestió de Reclamacions, ISO 50001 de Gestió Energètica i OHSAS 18001 de Seguretat i Salut a la feina.

En els propers anys, Viesgo Distribución continuarà reforçant aquesta estratègia per tal d'aconseguir el reconeixement a l'excel·lència operativa i de gestió i a la transparència amb els seus grups d'interès.