Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Acciona certifica la seva estratègia d'economia circular
Economia circular
Notícia

Acciona certifica la seva estratègia d'economia circular

07/04/2021

AENOR ha concedit a Acciona la certificació de "estratègia d'economia circular", i s'ha convertit així en la primera empresa d'infraestructures i energies renovables a aconseguir aquesta certificació.

Aquesta certificació ratifica el compromís de la companyia amb l'economia circular, que es basa en estendre el cicle de vida dels productes, reduir el consum de recursos i primeres matèries, i minimitzar la generació de residus.

L'auditoria duta a terme per AENOR ha certificat que ACCIONA aplica criteris de promoció de l'economia circular a tota la seva organització, així com a la seva cadena de valor i subministrament; això es tradueix en iniciatives concretes orientades a valoritzar subproductes en totes les seves àrees de negoci.

En el procés de certificació per a l'obtenció del certificat de l'estratègia d'economia circular atorgat per AENOR, Acciona ha treballat de la mà de la consultora Factor Ideas for change. En el transcurs de l'auditoria es va verificar la contribució de l'estratègia d'Acciona als principis internacionals d'economia circular. En aquest sentit, es va confirmar que en particular contribueixen als principis relatius a regenerar (Regenerate), compartir (Share), optimitzar (Optimise), bucle (Loop), virtualitzar (Virtualise), intercanviar (Exchange), sense descuidar la innovació.

Els pilars del model de certificació d'AENOR són la gestió empresarial des d'una premissa de millora contínua; la capacitat del model per identificar prioritats, amb informació interna i de les parts interessades; l'alineament de les accions a fer i la contribució als principis d'economia circular; i, finalment, la demostració, gràcies a la declaració de verificació, que aquestes mesures i aquests èxits compleixen amb aquests principis.


Més informació en la nota de premsa adjunta.