Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Acciona, Iberdrola, Elecnor i GQMI, certificades en antisuborn
Acciona, Iberdrola, Elecnor i GQMI, certificades en antisuborn
Notícia

Acciona, Iberdrola, Elecnor i QGMI, certificades en antisuborn

28/11/2018

Quatre empreses sòcies del Club d'Exportadors i Inversors (Acciona, Elecnor, Iberdrola i QGMI Construcciones e Infraestructuras Globales) han rebut fa poc el certificat AENOR del Sistema de Gestió Antisuborn segons la norma UNE-ISO 37001, en el marc de la jornada "Integritat i transparència en els mercats emergents", organitzada pel Club d'Exportadors i Inversors Espanyols i Esade. 

Així mateix, tres de les empreses esmentades (Acciona, Iberdrola i QGMI) també han rebut el certificat AENOR de compliance penal, segons la norma UNE 19601.

El certificat Antisuborn ajuda les organitzacions a prevenir, detectar i gestionar adequadament possibles conductes delictives de suborn, amb la qual cosa compleixen la legislació i altres compromisos adquirits de forma voluntària. A més, contribueix a crear una cultura d'integritat i de transparència en les organitzacions, per millorar-ne la reputació. Aquesta nova eina de negocis està dissenyada per disminuir riscos en les pròpies operacions de les organitzacions i en tota la seva cadena de valor.

D'altra banda, el certificat de Compliance Penal està basat en la norma UNE 19601, l'estàndard nacional de millors pràctiques per prevenir delictes, reduir el risc i fomentar una cultura empresarial ètica i de compliment de la llei. Entre altres avantatges, aquest certificat ajuda a prevenir la comissió de delictes i a reduir el risc penal en les organitzacions. Així mateix, demostra la diligència deguda i les millors pràctiques en la prevenció i la detecció de delictes en les organitzacions, per la qual cosa pot arribar a atenuar o fins i tot eximir la responsabilitat penal.

En la fotografia, d'esquerra a dreta, Vicente Santamaría (Acciona), Fernando Fraile (Iberdrola), Antonio Bonet (president del Club d'Exportadors i Inversors Espanyols), Nicolás Henríquez (AENOR), Ingrid Matos (QGMI) i Ángela Pérez (Elecnor).