Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>AENOR acreditada per certificar agents i brokers segons el BRC
 
 

AENOR acreditada per certificar agents i brokers segons el BRC

04/03/2021

AENOR s'ha convertit en la primera entitat a Espanya acreditada per l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC), segons la norma UNE-EN ISO/IEC 17065, per a la certificació d'agents i brokers de l'esquema BRC Global Standard for Food Safety.

Els traders i brokers són una baula fonamental en la cadena agroalimentària i disposar de l'acreditació d'un esquema com el BRC assegura que es mantenen els nivells de seguretat i qualitat alimentària en aquest tipus d'operadors.

Aquesta certificació per a agents i brokers s'aplica a empreses que comercialitzen amb productes alimentaris tant a l'àmbit nacional com internacional i que presten servei a fabricants, detallistes o altres empreses de serveis alimentaris, però que no fan venda directa al consumidor.

L'objectiu de l'esquema de certificació BRC consisteix en harmonitzar les normes de seguretat alimentària reforçant la cadena de subministrament i protegir així els consumidors. Aquest esquema va ser elaborat pel British Retail Consortium, agrupació de les principals associacions comercials del Regne Unit, i des del principi han exigit que les entitats de certificació que operin dins d'aquest esquema estiguin acreditades pel corresponent Organisme Nacional d'Acreditació, ENAC a Espanya.

AENOR aconsegueix així ser l'única entitat a Espanya acreditada per certificar agents i brokers, una acció coherent amb la seva aposta per la seguretat de la cadena alimentària.

A més, s'afegeix a les acreditacions ja obtingudes per AENOR com: la certificació d'empreses i productores d'envasos i embalatges de l'esquema BRC Global Standard for Packaging Materials; la certificació d'empreses que emmagatzemen i distribueixen tant productes alimentaris com no alimentaris segons el BRC Global Standard Storage and Distribution, i la certificació d'indústries que elaboren o manipulen aliments emmarcada en el BRC Global Standard for Food Safety.

Nota de premsa​​​​