Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Vectalia rep 5 certificats: qualitat, la seguretat en les tecnologies de la informació i la sostenibilitat
Notícia

Vectalia rep 5 certificats: qualitat, la seguretat en les tecnologies de la informació i la sostenibilitat

19/01/2023

AENOR ha fet entrega a la corporació empresarial Vectalia de cinc certificats, que ratifiquen el seu compromís amb la qualitat, la seguretat en les tecnologies de la informació i la sostenibilitat. En concret, ha rebut els certificats de seguretat i privacitat de la informació; Esquema Nacional de Seguretat (ENS); Continuïtat de negoci; Gestió d'emergències; i Petjada de carboni.

El certificat de seguretat de la informació, d'acord amb la norma UNE-EN ISO/IEC 27001:2017, garanteix confidencialitat, integritat i disponibilitat en l'ús de les tecnologies de la informació; per part seva, el certificat de l'esquema nacional de seguretat estableix la política de seguretat en la utilització de mitjans electrònics en les seves relacions amb les administracions públiques, i s'aplica a tot el sector públic i als seus proveïdors tecnològics del sector privat.

Els serveis i processos desenvolupats per Corporación Empresarial Vectalia a l'estació intermodal de Palma han rebut dos certificats més. D'una banda, el certificat de continuïtat de negoci, segons l'UNE-EN ISO 22301:2020, que suposa la posada en marxa i l'aplicació de controls i mesures per gestionar els riscos generals als quals estigui exposada la continuïtat del negoci. De l'altra, la certificació de gestió d'emergències, segons la norma UNE-ISO 22320:2013, que garanteix que Vectalia ha establert els requisits per a una resposta eficaç i coordinada a les emergències de qualsevol dimensió.

Finalment, el certificat del càlcul de la petjada de carboni ofereix, entre altres avantatges, conèixer i controlar les emissions i, com a conseqüència, els estalvis econòmics derivats de la millora energètica; afavoreix la competitivitat i incrementa la transparència cap a tercers.

A l'entrega del certificat, hi han estat presents, per part de Vectalia: Antonio Agudo, director corporatiu; Javier Bermejo, director IT; Ángel Hernández, director de Serveis Auxiliars de Mobilitat; María Díaz, responsable d'Estacions i Pàrquing; Ezequiel Moltó, director de Comunicació i Relacions Institucionals; Clementina Pérez, responsable de Qualitat Serveis; i Mónica Hernández, responsable de Qualitat Mobilitat. Per part d'AENOR: Ángel Luis Sánchez, director a la Regió Mediterrània; i Salvador Ibáñez, director de la seu d'AENOR a la Comunitat Valenciana.