Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>AENOR Itàlia treballa per promoure les polítiques d'igualtat de gènere a les organitzacions
Notícia

AENOR Itàlia treballa per promoure les polítiques d'igualtat de gènere a les organitzacions

13/11/2023

AENOR Itàlia ha estat acreditada per ACCREDIA (Entitat Nacional d'Acreditació d'Itàlia) d'acord amb la norma ISO/IEC 17021-1 per a l'esquema UNI/PdR 125:2022 per a l'emissió de certificacions per a la igualtat de gènere.

Des de fa temps, AENOR Itàlia treballa per promoure la igualtat de gènere en diversos aspectes, des de la contractació, promoció, política salarial, passant per la formació, salut laboral i conciliació de la vida laboral i familiar. El 2010 va emetre el primer certificat de conformitat d'un sistema de gestió des d'una perspectiva de gènere d'acord amb un esquema específic estudiat i dissenyat per AENOR Itàlia.

AENOR acompanya les organitzacions a enfocar les directrius d'actuació en matèria de Diversitat i igualtat. Entre d'altres, ofereix diverses solucions relacionades amb aquest aspecte:

Totes aquestes solucions de certificació s'emmarquen en la plataforma de confiança"Impulsar la igualtat" i "Gestió de la diversitat".

L'obtenció de la certificació aporta un gran valor afegit a les empreses que decideixen aplicar-la, ja que respon a alguns dels objectius de l'Agenda 2030, en particular al número 5. Així mateix, té com a objectiu enfortir la imatge i la reputació de l'empresa i permetre que les organitzacions accedeixin a desgravacions fiscals i recompenses per participar en licitacions italianes. A més, la implementació d'un sistema de gestió d'igualtat de gènere comporta el compliment dels requisits reglamentaris i promou la presentació d'informes sobre l'ocupació femenina i masculí.