Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Aposta per la integració laboral
Susana Pedrero, directora corporativa de Persones i Organització d'AENOR, i María Viver, directora de la Fundació Randstad.

Aposta per la integració laboral

16/11/2020

La Fundació Randstad i AENOR han renovat, un any més, l'acord de col·laboració, que té com a objectiu la formació i l'ajuda a la inserció laboral dels professionals amb discapacitat.

Per fer-ho, AENOR finançarà un itinerari formatiu de desenvolupament de capacitats administratives perquè aquests professionals disposin d'algunes de les competències més demanades en el mercat i ajudar-los en la seva integració laboral.

L'esmentat itinerari consisteix en l'assessorament especialitzat en la cerca activa de feina a través de tallers d'orientació i assessorament laboral, currículum, bae, anglès, entrevistes, coaching, finances i habilitats socials, entre d'altres. A més, s'impartirà una formació especialitzada en gestió de cobraments, Excel i gestió financera i comptable, amb el suport d'eines i un programari de gestió molt demanats actualment.

AENOR dona suport per setè any al programa "Integrados 2020" de la Fundació Randstad, que el 2019 va atendre més de 4.200 persones, va formar més de 2.200 usuaris i va aconseguir integrar sobre 2.150 persones.

Aquesta acció forma part del compromís d'AENOR amb els ODS, que alinea les seves polítiques de gestió de persones per treballar per la Reducció de les Desigualtats (Objectiu 10).

La igualtat d'oportunitats per raó de gènere, de capacitats diferents, d'origen o de raça és clau per gestionar la diversitat dins d'una organització.

A la imatge, Susana Pedrero, directora corporativa de Persones i Organització d'AENOR, i María Viver, directora de la Fundació Randstad.