Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Benestar Animal en les seves principals produccions ramaderes
Benestar Animal en les seves principals produccions ramaderes
Notícia

Benestar Animal en les seves principals produccions ramaderes

17/04/2019

AENOR ha atorgat la certificació de Benestar Animal a COVAP per a tot el seu procés productiu de vacum, porcí ibèric i oví. El seu model, basat en la qualitat des de l'origen, ha permès que la Cooperativa rebi aquest reconeixement en tot el seu procés de producció ramadera.

La cooperativa ramadera de primer grau COVAP, té la seva seu en la comarca de Los Pedroches, al nord de la província de Còrdova, i disposa de milers de socis actius que s'estenen per Andalusia, Castella-la Mancha i Extremadura. COVAP controla tota la cadena de producció: subministrament de pinsos i altres entrades d'alta qualitat a les ramaderies dels socis; recollida de les seves produccions làcties i càrnies que transforma i comercialitza per arribar al consumidor final.

El certificat AENOR de Benestar Animal basat en el referencial europeu de Welfare Quality ® ha avaluat les bones pràctiques ramaderes de COVAP sota els principis de: bona alimentació, bon allotjament, bon estat de salut i comportament apropiat en 305 granges de vacum de llet i 576 granges de porc de raça 100% ibèrica; aquests estan agrupats en 12 criteris que van des de l'absència de dolor pel maneig, lesions o malalties; fins a garantir els moviments o un comportament adequat dels animals, entre d'altres.

El referencial, elaborat íntegrament pels científics experts en benestar animal pertanyents a centre tecnològics de diversos països, ofereix un valor diferencial tant pel seu rigor científic com en el fet que les auditories es basen fonamentalment en l'observació directa de l'animal.

Antonio Pérez Carreño, director d'AENOR a Andalusia, ha fet entrega del certificat a Ricardo Delgado Vizcaíno, president de COVAP.

Fotografia de grup amb directors, tècnics i ramaders de les àrees que han col·laborat en el gran projecte de benestar animal de COVAP


Benestar animal

Mà tocant la pantalla d'una tauleta tàctil