Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Qualitat en el transport urbà de Palma
Qualitat en el transport urbà de Palma
Notícia

Qualitat en el transport urbà de Palma

05/06/2019

AENOR ha atorgat recentment tres certificats a l'Empresa Municipal de Transports Públic (EMT) de Palma; es tracta dels certificats de cartes de servei, Gestió de la Qualitat i Transport Públic de Passatgers.

Les cartes de serveis són documents públics mitjançant els quals les organitzacions informen els usuaris amb transparència dels serveis que presten i dels compromisos que assumeixen en la prestació d'aquests serveis. En el desenvolupament de les Cartes de Serveis es tenen en compte les necessitats i expectatives dels ciutadans que poden participar en el procés d'elaboració.

La Certificació per a Cartes de Serveis està basada en la norma UNE 93200 i en l'auditoria s'inclou el fet que un auditor es faci passar per un usuari per comprovar els procediments i l'atenció. Així mateix, implica la comunicació al públic del grau de compliment d'aquests compromisos a través del seguiment dels indicadors.

Per part seva, el certificat de Gestió de la Qualitat, entre altres beneficis, millora els processos i elimina els costos de la no qualitat alhora que aconsegueix més implicació dels professionals en aconseguir la feina ben feta i de forma sostenible. I pel que fa a la norma UNE-EN 13816 de Transport Públic de Passatgers, proporciona directrius als operadors perquè assumeixin compromisos de qualitat en la prestació del seu servei per tal de satisfer les expectatives dels seus clients. Els compromisos de qualitat han de complir amb directrius com: temps, confort, informació, accessibilitat, seguretat, servei ofert, atenció al client i impacte ambiental. Amb resposta a aquestes demandes es fa una oferta de transport públic més competitiva.

A la fotografia, d'esquerra a dreta, Soledad Seisdedos, directora d'AENOR a les Balears; Bárbara Capó, tècnica de Sistemes de l'EMT PALMA; Joan Ferrer, regidor de l'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma; i Mateu Marcús, gerent de l'EMT PALMA.