Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Constituïda la societat AENOR Dominicana
Constituïda la societat AENOR Dominicana
Notícia

Constituïda la societat AENOR Dominicana

04/12/2018

​AENOR ha reforçat la seva presència a la República Dominicana amb la constitució de la Societat AENOR Dominicana. 

AENOR ha estat un impulsor del desenvolupament del mercat de la certificació a la República Dominicana, com a forma de reforçar la competitivitat interior i exterior d'empreses i institucions. Va començar les seves activitats en aquest país l'any 1997 amb la concessió del primer certificat de Qualitat ISO 9001; des de llavors el seu creixement ha estat constant fins a assolir els 175 centres de treball certificats actualment a la República Dominicana. 

Els darrers anys, la feina d'AENOR a República Dominicana es distingeix per la qualitat del servei, el màxim valor en cada procés d'auditoria i el catàleg més ampli de certificacions; innovant en àmbits com Cartes de Serveis, Cadena Forestal Sostenible, Serveis Funeraris o Innocuïtat Alimentària.  

AENOR vol seguir consolidant-se com a l'aliat de les organitzacions dominicanes, sent un referent local en matèria d'avaluació de la conformitat, millorant el seu posicionament entre empreses (B2B) i contribuint a generar confiança entre els consumidors (B2C). Desenvolupant certificacions d'alt valor afegit com les d'Innocuïtat Alimentària, Antisuborn, Seguretat de la Informació, Serveis Sanitaris i Responsabilitat Social.

Així mateix, en el camp de les certificacions més esteses com l'ISO 9001 (qualitat) i l'ISO 14001 (ambiental); o en la nova ISO 45001 (Salut i Seguretat Laboral, que anul·la l'OHSAS 18001) posa a disposició de les organitzacions dominicanes un ampli coneixement i experiència local i global. 

A més, AENOR és l'aliat dels professionals de República Dominicana en el camp de la formació; només des de principis de 2018, ha impartit 20 activitats formatives a les quals han assistit prop de 300 professionals d'empreses de diferents sectors d'activitat.

Aquest pas reforça la important posició de l'entitat al LatAm, en què AENOR és referència en importants mercats. Amb Dominicana ja són onze les societats d'AENOR al món; que desenvolupen operacions en 90 països.

Al capdavant d'AENOR Dominicana hi ha Ariel Espejo, un professional amb una llarga trajectòria en la prestació de serveis, que ara s'incorpora a AENOR Dominicana com a director de la Societat. Prèviament va treballar en el sector dels Contact Centers. Així mateix, Espejo és docent de postgrau a la Universitat APEC i la Pontifícia Universitat Catòlica Mare i Mestra (PUCMM). Ariel Espejo és Llicenciat en Administració d'Empreses i Especialista en Gestió Empresarial i ha cursat un Màster en Gestió de Qualitat i Excel·lència Empresarial. A més, és Diplomat en Ciències Pedagògiques d'Educació Superior.