Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Dbus, compromesos amb la sostenibilitat i l'eficiència energètica
Pilar Arana, regidora de Mobilitat i Transports de l'Ajuntament de Sant Sebastià; Luz Emparanza, directora d'AENOR a Euskadi
Notícia

Dbus, compromesos amb la sostenibilitat i l'eficiència energètica

22/12/2020

AENOR ha concedit a Dbus el certificat del Sistema de Gestió de l'Energia, segons la ISO 50001, fet que avala la implantació d'una eina que permet un ús eficient dels recursos energètics per reduir el consum d'energia i les emissions contaminants de la companyia.

La norma ISO 50001 és una norma internacional de sistemes de gestió de l'energia que té com a objectiu millorar l'eficiència energètica de les organitzacions. S'aplica a totes les activitats, operacions o serveis que desenvolupa la companyia, incloent-hi la seva flota, amb l'objectiu de garantir la correcta gestió energètica.

L'aplicació de la norma té en compte els objectius i beneficis següents:

Contribuir a un consum més eficient dels recursos, amb un monitoratge continu d'aquests. Aquest consum eficient es tradueix, al seu torn, en una reducció de costos.

Facilitar la transparència en la gestió dels recursos energètics.

Ajudar a avaluar i prioritzar la implementació de noves tecnologies d'eficiència energètica.

Permetre la reducció d'emissions de CO2 i altres emissions contaminants.

Promoure les bones pràctiques de gestió energètica.

Proporcionar el marc d'eficiència energètica durant tota la cadena de subministrament.

Garantir que la companyia compleix amb tots els requisits legals relatius a l'energia.

Dbus és una empresa pionera a establir com a prioritat els criteris de qualitat. Va ser la primera empresa de transport al País Basc a obtenir la certificació d'AENOR, regida per la norma UNE-EN 13816 de transport públic de passatgers de conformitat amb UNE-EN 13816; amb la implementació de la nova norma no només garanteix la qualitat del servei sinó també de la gestió energètica. Així mateix, disposa del certificat de Protocols davant la COVID-19, que garanteix que el servei que fa la companyia compleix els protocols i les mesures necessàries establertes davant aquesta nova situació.

A la fotografia, presa a les instal·lacions de la companyia, hi ha, d'esquerra a dreta, Pilar Arana, regidora de Mobilitat i Transports de l'Ajuntament de Sant Sebastià; Luz Emparanza, directora d'AENOR a Euskadi; i Igor Gonzalez, director gerent de Dbus.

El segell de la nova certificació està visible en tots els autobusos de la flota.


Nota de premsa​​​​