Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Ence Pontevedra certificada per AENOR en Residu Zero

Actualitat

Ence Certificat Residu Zero
Notícia

AENOR certifica Ence Pontevedra en Residu Zero

07/08/2019

La biofàbrica d'Ence a Pontevedra rep el certificat mediambiental Residu ZeroResidu Zeroque atorga AENOR AENOR a aquelles organitzacions que duen a terme una gestió més eficient dels seus residus i que són capaces de valoritzar-los.

El certificat AENOR acredita que Ence valoritza totes les seves fraccions de residus, evitant que aquests tinguin com a destí final l'abocador, i dona suport a la seva aposta pel model d'economia circular, que demostra el seu ferm compromís per la sostenibilitat i l'atenció mediambiental. Aquest compromís també s'ha vist reconegut des de l'àmbit internacional, amb la concessió de la Distinció Or de la Comissió Europea i l'ecoetiqueta Nordic Swan, segell ecològic oficial dels governs escandinaus.

La concessió d'aquest certificat s'emmarca dins el model d'economia circular, ja que promou una gestió adequada dels residus a través de l'aprofitament responsable, eficient i sostenible dels recursos. En tot el procés de producció de la cel·lulosa, la planta produeix i opera amb materials reciclables.

Al mateix temps, genera energia elèctrica renovable a partir de la biomassa que no es destina a la producció de cel·lulosa, per a això utilitza la lignina, un component de la fusta que constitueix un excel·lent biocombustible renovable i natural.

D'aquesta manera, els més de 5.000 llocs de treball vinculats a Ence Pontevedra contribueixen també, amb la seva tasca diària, a reduir la intensitat energètica i la petjada de carboni, així com a avançar en el camí de la transició energètica, cap als objectius de descarbonització marcats des de la Comissió Europea. 

A la imatge, d'esquerra a dreta: Paulo Gaia, director de la biofàbrica d'Ence Pontevedra; Carlos Casas, director de Qualitat i Medi Ambient Ence Pontevedra; José Enrique Rodríguez Coello, cap de Desenvolupament de Negoci d'AENOR; Rebeca Fernández Pérez, cap d'Operacions i Tecnologia d'AENOR.