Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Esquema Nacional de Seguretat per a ENAIRE
Esquema Nacional de Seguretat per a ENAIRE
Notícia

Esquema Nacional de Seguretat per a ENAIRE

17/11/2020

AENOR ha atorgat a ENAIRE, gestor nacional de navegació aèria, el certificat de Esquema Nacional de Seguretat després de superar amb èxit l'auditoria corresponent de conformitat.
D'aquesta manera, certifica amb la Categoria Alta els seus sistemes operacionals crítics, directament involucrats en la provisió de serveis de navegació aèria.

Entre els elements inclosos en les seves capacitats destaquen els sistemes de control aeri, plans de vol, vigilància, navegació i comunicacions, informació aeronàutica, supervisió de xarxa i explotació tècnica.

El Esquema Nacional de Seguretat és, essencialment, un conjunt de principis bàsics i requisits mínims que garanteixen una protecció adequada dels serveis, sistemes, de les dades i comunicacions, el grau de rigor i de compliment del qual varia en funció de la criticitat dels actius i sistemes d'informació analitzats.

Amb la consecució d'aquesta certificació, queda plenament satisfeta tota la normativa de ciberseguretat en el sector de l'aviació a escala europea, cosa que situa a ENAIRE com una de les entitats més avançades en aquest àmbit a escala internacional.

A la imatge, d'esquerra a dreta, Javier Candau, cap del Departament de Ciberseguretat del Centre Criptològic Nacional, Ángel Luis Arias, director general d'ENAIRE, i Rafael García Meiro, CEO d'AENOR.

Més informació i declaracions dels CEO d'AENOR i ENAIRE a la nota de premsa adjunta.