Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Mitjançant aquesta certificació, Eurocaja Rural corrobora el compromís ferm per operar amb els estàndards més alts de govern corporatiu
Notícia

Mitjançant aquesta certificació, Eurocaja Rural corrobora el compromís ferm per operar amb els estàndards més alts de govern corporatiu

25/05/2023

AENOR ha concedit a Eurocaja Rural la certificació del Índex de Bon Govern Corporatiu, i es converteix així en la primera caixa rural del país a obtenir-la. L'entitat financera, que a més ha obtingut la qualificació màxima de G++, es converteix també en la primera societat no cotitzada a aconseguir-ho i a ocupar un lloc entre les deu primeres societats a Espanya a aconseguir-ho.

L'Índex de bon govern corporatiu és la primera certificació sobre aquesta matèria a Espanya i es basa en la metodologia de l'Índex de bon govern corporatiu creada per la consultora experta en reputació Villafañe & Asociados. Té com a fonaments la normativa legal europea i el codi de bon govern de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El procés de certificació permet, a més, identificar les accions de millora de la governança d'una companyia i l'impacte que tindria la implementació de cadascuna d'aquestes. En concret, la certificació emesa per AENOR es desenvolupa sobre una sèrie de mètriques estandarditzades que mesuren el grau de compliment en bon govern a partir de 9 variables, 41 indicadors i 165 criteris d'avaluació. Reconeix aspectes com la transparència, la sostenibilitat, la igualtat i la responsabilitat amb la societat.

Més informació i declaracions a la nota de premsa adjunta.

A la fotografia, Víctor Manuel Martín López, director general d'Eurocaja Rural (a l'esquerra), al costat de David de Pastors, director d'Avaluació de Conformitat i Canal Regional d'AENOR.