Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Fenin obté els certificats de compliment normatiu i gestió antisuborn
Rafael García Meiro, CEO d'AENOR, al costat de Margarita Alfonsel, secretària general de Fenin
Notícia

Fenin obté els certificats de compliment normatiu i gestió antisuborn

17/12/2020

AENOR ha concedit a la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària, Fenin, el certificat de compliance penal, segons la norma UNE 19601 i Sistema de Gestió Antisuborn, segons la norma UNE-ISO 37001, l'estàndard internacional per a aquelles organitzacions que volen implantar un model d'organització i gestió eficaç que redueixi el risc de pràctiques de suborn.

El CEO d'AENOR, Rafael García Meiro, ha fet entrega d'ambdós reconeixements a la secretària general de Fenin, Margarita Alfonsel, certificats que posen de manifest el compromís de l'entitat professional amb el bon govern i la transparència, mitjançant l'observança i el seguiment dels requisits establerts en la legislació vigent i d'acord amb els estàndards més alts de qualitat. Així, Fenin dona un nou pas en la millora de la governança de la Federació i s'estableix una garantia addicional de compliment legal i prevenció de delictes a l'organització.

El reconeixement de compliance penal certifica que Fenin compleix amb la norma i acredita la seguretat i confiança de la gestió de l'organització davant les administracions públiques, els clients, les persones i famílies, entre altres grups d'interès, alhora que ajuda a consolidar la seva reputació. La implantació d'aquesta certificació permet a les empreses la gestió segura de l'organització per establir una cultura d'integritat, transparència, honestedat i compliment estricte de tota la normativa que els afecta.

D'altra banda, el certificat de Gestió antisuborn d'AENOR especifica els requisits i proporciona una guia per establir, implementar, mantenir, revisar i millorar un sistema de gestió antisuborn al si de les organitzacions. Així mateix, conté les bones pràctiques mundials en aquest àmbit, ja que serveix com a element de bon govern i diligència deguda en les organitzacions per prevenir suborns. Entre altres requisits, s'exigeix que s'estableixin procediments per a la prevenció d'activitats que donin lloc a delictes, tant internament com amb els socis de negoci i empreses controlades.

A la fotografia, Rafael García Meiro, CEO d'AENOR, al costat de Margarita Alfonsel, secretària general de Fenin.