Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Formació al sector ramader europeu de la mà d'AENOR
Notícia

Es formarà ramaders i veterinaris relacionats amb la producció d'alimentació d'origen animal sobre resistència antimicrobiana

10/11/2023

La Unió Europea ha adjudicat a un consorci liderat per AENOR amb la tasca de sensibilitzar els ramaders i veterinaris dels 27 estats membres sobre el bon ús d'antimicrobians, durant els pròxims 3 anys.

AENOR encapçala un consorci en col·laboració amb la Federació de Veterinaris d'Europa (FVE), i l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que ha resultat adjudicatari del projecte de la Unió Europea "Formació a ramaders i veterinaris de l'àmbit de la producció d'alimentació d'origen animal per donar suport a l'estratègia europea "de la granja a la taula" i una implantació eficient de les noves mesures per lluitar contra la resistència antimicrobiana en el marc de la legislació europea sobre medicaments veterinaris i pinsos medicamentosos".

Durant els pròxims 3 anys, AENOR convocarà, a cada país dels 27 estats membres de la UE, ramaders i veterinaris, perquè assisteixin a una sessió de formació sobre com posar en pràctica mesures per millorar la salut i el benestar dels animals de granja. Així, el consorci encapçalat per AENOR pretén sensibilitzar els stakeholders més importants de la cadena sobre el bon ús dels medicaments veterinaris i dels pinsos medicamentosos i la necessitat de reduir les resistències antibacterianes. El projecte és finançat per la Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea.

AENOR té més de 20 anys de trajectòria en projectes finançats per la Unió Europea, i ha implementat més de 30 projectes de formació en l'àmbit de la seguretat alimentària, sanitat animal i sanitat vegetal. Actualment, participa en 14 projectes d'àmbit europeu i/o internacional, i és referent en el programa "Better Training for Safer Food" (BTSF).

I és precisament dins aquesta iniciativa en què AENOR gestiona dos programes de formació sobre resistències antibacterianes. Un d'aquests està destinat a les autoritats nacionals dels països de la UE, tant de salut pública com del sector veterinari, competents en matèria de resistència als antimicrobians des de l'enfocament One Health, amb més de 30 seminaris impartits. L'altre està destinat a autoritats de tercers països, socis comercials de regions com Amèrica del Sud, Centreamèrica, Àfrica, Sud-est asiàtic, Àsia Central, països de la conca del Mediterrani, etc. i transfereix el coneixement europeu sobre prevenció i ús prudent d'antimicrobians.