Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Guia de bones pràctiques CARBOCERT
Guia de bones pràctiques CARBOCERT
Notícia

Guia de bones pràctiques CARBOCERT

08/09/2020

AENOR, juntament amb altres organitzacions, ha participat en l'elaboració de la Guia Carbocert, la qual identifica recomanacions agronòmiques per augmentar el segrest de carboni en els sòls agrícoles de cultius mediterranis tan importants com l'olivera, l'ametller, els cítrics, la vinya, el blat i l'arròs.

El propòsit d'aquesta Guia és oferir amb senzillesa i claredat una sèrie de manejos agrícoles en sis cultius de referència del contorn mediterrani. Aquests manejos han demostrat científicament la seva eficàcia no només en l'augment de segrest de carboni en els sòls i en les estructures perennes, sinó també en qüestions de millora de la biodiversitat, de retenció d'aigua.

Aquesta Guia és fruit dels treballs desenvolupats en el grup operatiu CARBOCERT que té com a objectiu establir metodologies que permetin comptabilitzar l'augment de carboni en sòls agrícoles i en estructures fixes i perdurables com a conseqüència de l'aplicació de pràctiques agronòmiques sostenibles. Està liderat per l'Associació Espanyola de Normalització, UNE, i a més d'AENOR, compta amb la participació d'ASAJA, IRTA, IFAPA i AEACSV.