Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>L'Hospital Universitari La Paz verificat amb l'IHHI
Hospital Universitari La Paz
Notícia

L'Hospital Universitari La Paz verificat amb l'IHHI

16/02/2021

AENOR ha concedit el certificat de l'índex d'humanització dels hospitals infantils (IHHI) a l'Hospital Universitari La Paz, fet que el situa entre els centres més destacats d'aquesta segona edició, que va comptar amb un total de 120 hospitals. L'IHHI és una eina d'avaluació per al mesurament del grau d'humanització de l'assistència hospitalària als pacients pediàtrics, que analitza aquest aspecte dividint els centres en tres categories en funció del nombre de llits: gran, mitjà i petit.

Impulsat per la Fundació ATRESMEDIA, l'IHHI avalua la gestió dels centres a través d'un model dissenyat per més de 50 experts de la sanitat i institucions que representen diferents col·lectius professionals i de pacients. L'hospital ha rebut avui el distintiu IHHI per AENOR, de mans del director d'AENOR per a la Regió Centre i EMEA, Gonzalo Piédrola, en un acte semipresencial en el qual també ha estat present el Dr. Rafael Pérez-Santamarina, director gerent de l'hospital; Esther Rey, directora d'Infermeria; Javier Cobas, subdirector gerent i Susana Noval, subdirectora mèdica de l'Hospital Infantil.

L'Hospital Universitari La Paz té una gran tradició en accions encaminades a la humanització i fa anys que treballa en activitats que van més enllà de l'aspecte purament assistencial, amb la creació d'estades més confortables, amables i acollidores per al pacient i els seus familiars. Malgrat la pandèmia, l'hospital s'ha sabut adaptar per poder seguir oferint assistència amb criteris d'humanització.

La puntuació aconseguida per l'Hospital La Paz va ser del 75,81%, i s'obté després de l'avaluació d'aspectes dividits en sis blocs: informació general, urgències, consultes, ingrés, altres serveis i unitats d'intervenció especialitzada. Cadascun d'aquests blocs està al seu torn dividit en diferents apartats, en funció de les seves peculiaritats: formació, triatge, intimitat, farmàcia, sales d'operacions, etc.

L'informe assenyala que l'índex d'humanització dels hospitals infantils a Espanya té un valor mitjà del 60,64% per a hospitals grans, un 55,76% per als hospitals mitjans i un 48,28% per als hospitals petits.