Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Kia es converteix en la primera empresa d'automoció a rebre el certificat d'estratègia sostenible (ODS)
Notícia

Kia es converteix en la primera empresa d'automoció a rebre el certificat d'estratègia sostenible (ODS)

06/06/2024

AENOR ha atorgat a Kia Iberia la certificació de sostenibilitat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i es converteix així en la primera empresa d'automoció a obtenir-lo.

Aquest model de certificació, inspirat en les directrius de les Nacions Unides i del Pacte Mundial, té com a objectiu destacar la contribució empresarial als ODS i reafirmar la importància que les companyies incorporin aquests objectius en els seus plans estratègics. S'han fet anàlisis de la cadena de valor i de materialitat per identificar els ODS rellevants dins de l'organització i prioritzar-los, que ha donat com a resultat els ODS 5, 8, 9, 11, 12, 13 i 17.

Entre els diferents aspectes reconeguts per AENOR, aquesta certificació dona suport al compromís de sostenibilitat de Kia Iberia. La marca disposa del "Pla S", l'estratègia de sostenibilitat global de Kia a llarg termini (2030), amb un desplegament europeu que engloba uns objectius per al 2025 i el 2030. Kia Iberia adapta aquest sistema a l'àmbit nacional, en una estratègia 2024-2028 que estableix objectius anuals.

Aquest Pla està centrat en l'avenç cap als vehicles elèctrics i els serveis de mobilitat sostenibles, far que guia tota una sèrie d'accions estretament lligades amb els ODS 8, 9, 11, 12, 13 i 17, en favor de la lluita contra el canvi climàtic; la finalitat és proporcionar accés a sistemes de transport segurs, assequibles, accessibles i sostenibles, aconseguir la gestió sostenible i l'ús eficient dels recursos naturals, i promoure l'adopció de tecnologies i processos industrials nets i ambientalment racionals; entre d'altres.

La companyia ja disposava de molts objectius i accions prèviament planificats alineats amb els ODS, que ara s'han traçat en un quadre d'objectius i metes, a més de replantejar-se accions addicionals.

Declaracions i més informació a la nota de premsa adjunta.

A la fotografia, a l'esquerra, Enrique Megía, director d'AENOR a Madrid, al costat d'Eduardo Divar, director general de Kia Iberia.