Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>RadarCOVID, una app per protegir-nos a tots
RadarCOVID.
Notícia

RadarCOVID, una app per protegir-nos a tots

18/11/2020

L'actual escenari de rebrot dels contagis per COVID-19 ha provocat que la situació de desescalada empresa des del mes de juny passat hagi hagut de patir retrocessos en algunes regions del país.

En vista de la situació, el Govern posa a disposició de la ciutadania l'aplicació d'alerta de contactes RadarCOVID.

L'app, desenvolupada per la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, ha demostrat ser una eina útil i eficaç de cara a tallar les cadenes de contagi.

La seva construcció s'ha basat en la privacitat per disseny, treballant des de la perspectiva més garantista per a la ciutadania: RadarCOVID no sol·licita cap dada personal, no crea cap perfil, no geolocalitza i no identifica. Res no surt del mòbil a cap servidor.

El seu ús és molt senzill: només cal instal·lar-la i acceptar la política de privacitat i els permisos que sol·licita (bluetooth i enviament de notificacions). Des d'aquest moment, l'app "recordarà" els contactes de risc mantinguts amb altres mòbils que tinguin també l'app instal·lada.

La seva adopció, permanència i compromís per part de la ciutadania són clau per garantir la seva efectivitat en la societat.

Com més persones la baixin, la tinguin activa i la utilitzin, introduint els seus codis de positiu arribat el cas, més protecció efectiva per a tots.


Baixar per a Android
Baixar per a iOS