Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Seguretat de la Informació a la SIPEN
Seguretat de la Informació a la SIPEN
Notícia

Seguretat de la Informació a la SIPEN

10/09/2019

La Superintendència de Pensions (SIPEN) de la República Dominicana ha rebut el certificat del sistema de gestió de la seguretat de la informació (SGSI), segons la norma ISO 27001. L'obtenció d'aquest certificat garanteix la confidencialitat, integritat i disponibilitat dels sistemes d'informació, millorant la competitivitat i imatge del Sistema Dominicà de Pensions.

La ciberseguretat i els riscos i amenaces tecnològiques actuals, com ara els virus (malware), els atacs d'intrusió i persistents (APT), els fraus informàtics, els segrests de dades (ransomware), la manca de protecció i la resta de riscos no controlats poden provocar pèrdues importants i repercutir directament en la qualitat del servei.

Aquesta certificació representa una important fita en l'assoliment dels objectius estratègics de la SIPEN i un pas més cap al compromís amb la seguretat de la informació, ja que els principals objectius del certificat ISO 27001 són tornar la confiança als stakeholders (directius, usuaris, clients, etc.) en els sistemes d'informació; i identificar i minimitzar els riscos de les TIC en els processos de negoci i els serveis de TI de l'organització mitjançant controls i procediments de seguretat més adequats.

A la fotografia, d'esquerra a dreta, Ariel Espejo, director d'AENOR a la República Dominicana; Ramón Contreras, superintendent de Pensions; i el Sr. Lenin Herrera, gerent de TI.