Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Valdebebas, verificada en l'última versió de l'EMAS a Espanya
Marcos Sánchez Foncueva, director de la Junta de Compensació de Valdebebas, i Gonzalo Piedrola, director d'AENOR per a la Regió
Notícia

Valdebebas, primera validada i verificada en l'última versió de l'EMAS a Espanya

21/08/2019

Valdebebas es converteix en la primera empresa espanyola validada per AENOR de conformitat amb l'última modificació del Reglament EMAS, model reconegut d'excel·lència en la gestió mediambiental, que defineix un esquema de gestió i auditoria ambientals obert a qualsevol tipus d'organització en l'àmbit internacional, independentment de la seva activitat.

Els certificats ISO 14001:2004 i Reglament Europeu EMAS que Valdebebas renova des de 2008 situen aquest espai com un model urbà de desenvolupament sostenible, gràcies a l'aplicació d'uns estàndards urbanístics, mediambientals i tecnològics d'avantguarda, que aposta per la qualitat mediambiental d'un barri on viuen i treballen més de 20.000 persones, amb 7.000 habitatges construïts i 2.000 projectats per al 2021.

Valdebebas s'ha convertit en l'ampliació més gran de la ciutat de Madrid dels últims anys. Construït als terrenys d'uns antics enderrocs, va ser concebut des dels seus orígens com un entorn urbà basat en un model de desenvolupament sostenible: del total d'11 milions de metres quadrats que integra la seva superfície, més de la meitat són zones verdes, sent la més destacada el Parc Forestal de Valdebebas amb les seves gairebé 400 hectàrees i més de 300.000 arbres i arbustos.

Les zones verdes es completen amb el Parc Central i parcs de menor mida que es distribueixen per tota la malla urbana que converteixen Valdebebas en una de les àrees urbanístiques amb més zones verdes d'Europa i supera en superfície verda el Parc del Retiro a Madrid, Hyde Park a Londres o el Central Park a Nova York.

Valdebebas es consolida com un dels projectes europeus més ambiciosos en matèria de sostenibilitat i qualitat mediambiental, amb cinc milions de metres quadrats destinats a espais verds adaptats a baix consum hídric, en què destaca un disseny fet sota altíssims estàndards mediambientals, que garanteix que cap dels edificis del barri sigui a més de 150 metres d'una zona verda. Tot això connectat a través de 27 km de carrils bici que uneixen parc i ciutat.

A la imatge, d'esquerra a dreta, Marcos Sánchez Foncueva, director de la Junta de Compensació de Valdebebas, i Gonzalo Piedrola, director d'AENOR per a la Regió Centre i Europa.