Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>XXI Premi Iberoamericà de la Qualitat
Premi Iberoamericà 2020
Notícia

XXI Premi Iberoamericà de la Qualitat

21/04/2021

La XXI edició del Premi Iberoamericà de la Qualitat ha lliurat els seus guardons en el marc de la Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern que s'ha celebrat a Andorra. Els premis reconeixen les millors pràctiques de 13 organitzacions de l'àmbit públic i privat de vuit països, comptant amb Andorra i Costa Rica per primera vegada com participants.

Aquest any el lema ha estat "Innovació per al Desenvolupament Sostenible. Objectiu 2030. Iberoamèrica davant el repte del coronavirus".

El Premi Iberoamericà de la Qualitat és un projecte coordinat per la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) i gestionat per FUNDIBEQ. Els premiats van ser anunciats pel president del patronat de FUNDIBEQ, Rafael García Meiro, que és també el CEO d'AENOR.

Com a cada edició hi ha dues categories de guardons: or i plata. A la primera d'elles, aquest any es va reconèixer REGTSA, Organisme Autònom de Recaptació i Gestió Tributària de la Diputació de Salamanca (Espanya); al Seguro Nacional de Salud de la República Dominicana; al Colegio Ramón y Cajal (Espanya); al GRUPO AISLACON (Mèxic); a la República AFAP (Uruguai); i al Banco Santander (Espanya). Mentre que a la categoria de plata els guardonats van ser Oleoductos del Valle (Argentina) i Andorra Telecom.

Finalment, van rebre una menció especial Arca Continental, Planta la Favorita (Mèxic); Instituto Tecnológico de Costa Rica, Escuela de Seguridad Pública del Ayuntamiento de Málaga (Espanya) i Instituto Politécnico Padre Bartolomé Vegh (República Dominicana).

A més, per primera vegada es reconeixen en aquests premis les millors pràctiques en l'impuls dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). El jurat, format per SEGIB i FUNDIBEQ, amb l'assessoria tècnica d'AENOR, ha avaluat diverses iniciatives segons un model específic, i han resultat premiades tres organitzacions: Escuela de Seguridad Pública del Ayuntamiento de Málaga per "Accions per avaluar l'ètica, l'eficàcia i la transparència de l'organització"; Oleoductos de Valle d'Argentina per la seva pràctica d'"Eficiència energètica a l'oleoducte"; i Banco Santander, Espanya, per la seva pràctica de "Progrés de la dona, educació i igualtat d'oportunitats. Generació 81".

Més informació en la nota de premsa adjunta.

Nota de premsa​​​​