Salta navegació principal

Espai AENOR Pimes


T'avancem, en exclusiva, el proper espai virtual que estem preparant per a tu

Un servei que integra tota l'oferta d'AENOR en solucions de certificació per a pimes, formació, normes, etc., en matèria de sostenibilitat, tecnologia i digitalització perfectament adaptat a empreses com la teva. Tant si fa uns anys que ets en el mercat, com si ets una empresa emergent que acabes d'incorporar-te i necessites un impuls, troba les solucions AENOR que millor s'adapten a la teva mida i a la teva activitat.

Un espai en què, des d'AENOR, apostem fermament pel desenvolupament de les pimes i la seva transformació per assegurar la seva permanència i sostenibilitat en el mercat.

T'acompanyem de forma personalitzada en totes les fases dels teus processos.

Transformació i digitalització de les pimes

El salt a la digitalització és també una oportunitat de creixement. A AENOR confiem en la tecnologia i en la innovació com a principals motors del desenvolupament empresarial, posant a la teva disposició un servei especialment orientat al progrés i la internacionalització de les pimes.

Aquest nou espai digital per a empreses és una aposta per l'emprenedoria, l'R+D+I i el posicionament en un escenari cada vegada més exigent i competitiu. Un lloc en què trobaràs recursos actualitzats d'ajuda a la digitalització de pimes i autònoms, així com les solucions de certificació que necessites per garantir la teva permanència en el mercat.  

Impuls a les pimes

Els desafiaments de la digitalització afecten tots els membres de l'empresa i des de diferents perspectives. Aquest espai d'ajuda a la digitalització per a autònoms i pimes ofereix solucions en dos àmbits clau del desenvolupament empresarial i la internacionalització: tecnologia i sostenibilitat.

T'ajudem a afrontar el repte de la implantació TIC mitjançant eines per a la capacitació digital com formació en big data, seguretat, privacitat i certificació de sistemes de gestió. Dins d'aquest mateix espai de formació i acompanyament professional, et facilitem recursos addicionals com ara guies de bones pràctiques, vídeos i llibres electrònics. Disposaràs de tota la informació per implantar les estratègies més innovadores en economia circular, reducció de la petjada de carboni i compres sostenibles en tots els sectors empresarials. 


 

Pimes sostenibles 

 • Contribució als ODS
 • Compres sostenibles
 • Descarbonització
 • Petjada de carboni d'organitzacions
 • Petjada de carboni de productes
 • estratègia d'economia circular
 • Projectes d'economia circular
 • Residu zero
 • Petjada Hídrica
 • Percentatge de plàstic reciclat
 

Pimes tecnològiques

 • Seguretat de la informació/Privacitat de la informació/ENS
 • Tecnologies de la informació/Continuïtat del negoci
 • Seguretat i privacitat al núvol
 • Pime innovadora
 • Jove empresa innovadora
 • Qualitat del programari i les dades
 • Digitalització a la PIME
 • Pack Certool
 • Kit Digital

Aquí trobaràs una gran varietat de recursos, com ara vídeos, guies, ebooks, solucions i eines que contribueixen a accelerar la internacionalització de les startups, a més d'accés a butlletins i convocatòries als esdeveniments de gran interès.

Aconsegueix la teva certificació com a empresa emergent

Les empreses emergents a Espanya compten amb un nou mecanisme de protecció jurídica i financera. Gràcies al procés de certificació de startups iniciat per l'Empresa Nacional d'Innovació (Enisa), l'emprenedoria innovadora podrà acollir-se als beneficis establerts en la recent Llei de foment de l'ecosistema de les empreses emergents.

Les sol·licituds es poden presentar a través d'una finestreta única per a la seva posterior avaluació per part de l'esmentat organisme, depenent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Entre les principals condicions per acollir-se als avantatges fiscals i les línies de finançament proposades destaquen:

 • Antiguitat de l'empresa
 • Facturació anual inferior a 10 milions d'euros
 • 60% de la plantilla a Espanya

Si disposes d'alguna de les certificacions d'AENOR, com ara Jove Empresa Innovadora, Pime Innovadora o Sistemes de gestió de la R+D+i (UNE 166002), s'entendrà complert el requisit del caràcter d'emprenedoria innovadora, necessari per obtenir aquesta nova certificació de start-ups.

Comprova aquí si compleixes els requisits d'emprenedoria innovadora de la teva empresa i beneficia't dels avantatges d'aquesta nova certificació. Ja pots iniciar el procés de certificació.

Pimes i empreses emergents: la transformació que necessiten 

Què és una pime?

Per ser classificada com a pime, una entitat ha de ser una empresa amb menys de 250 treballadors i un volum de negoci que no superi els 50 milions d'euros, o bé que el seu balanç general anual no superi els 43 milions d'euros.


Quants treballadors té una pime?

El terme pime inclou tres subcategories de tipus d'empresa per mida: microempresa (menys de 10 empleats), petita empresa (menys de 50 empleats) i mitjana empresa (menys de 250 empleats).


Com assegurar la teva permanència i créixer en un mercat competitiu si ets una pime o startup?

Has de ser estratègic abans que tàctic, i tenir com a objectiu prioritari el reconeixement dels teus productes i serveis. Per fer-ho, et proposem:

 • Treballar en la teva marca pròpia posicionant-la adequadament en el mercat, en usuaris, consumidors i la resta de grups d'interès.
 • Sumar a la teva marca una altra marca de confiança com la d'AENOR, una entitat acreditada i de gran reconeixement nacional i internacional.

Esdeveniments relacionats

21 SetembreSeminari en línia 

Shop Inspection. Inspeccions en comerç internacional
Organitzat per AENOR.

Inscripció

02 OctubreCongrés 

Congrés Nacional d'Indústria i Pime (AENOR n'és la marca impulsora)

Reserva la teva agenda!

04 OctubreSeminari en línia 

“Pimes tecnològiques"


Organitzat per AENOR.

Inscripció


*Exclusiva*

Baixa gratuïtament l'ebook:
Com abordar amb èxit la certificació dels teus sistemes de gestió - Claus per a les pimes

Infografia pimes

Vegeu infografia