Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>La norma ISO 22000 persegueix el propòsit d'assegurar la protecció del consumidor i enfortir-ne la confiança
Notícia

La norma ISO 22000 persegueix el propòsit d'assegurar la protecció del consumidor i enfortir-ne la confiança

10/04/2024

AENOR ha concedit a l'empresa municipal d'aigües i sanejament de Múrcia el certificat del Sistema de gestió de seguretat alimentària, segons l'ISO 22000. L'abast d'aquesta certificació cobreix des de la compra d'aigua, captació, transport, emmagatzematge, potabilització i distribució d'aigua potable a través de les xarxes de proveïment al terme municipal de Múrcia, així com el servei de manteniment de les infraestructures hidràuliques associades.

La norma ISO 22000 té el propòsit d'assegurar la protecció del consumidor i enfortir-ne la confiança, establint els elements claus que s'han de seguir en el sistema de gestió per garantir la seguretat i innocuïtat d'un aliment com és l'aigua. És per això que aquesta normativa està en constant reciclatge, buscant en tot moment adaptar-se al context actual. A més, defineix el que ha de fer una organització per demostrar la seva capacitat per controlar els riscos de seguretat alimentària i garantir que els aliments, entre els quals es troba l'aigua, siguin segurs per al consum.

L'empresa municipal d'aigües i sanejament de Múrcia, en l'aposta pels

sistemes de gestió com a estratègia d'organització, va implantar el 2011 el sistema

de gestió de seguretat alimentària, innocuïtat dels aliments, sota la norma

ISO 22000, que va obtenir aquesta certificació l'any 2012.

L'acte de lliurament del certificat l'ha presidit la directora general d'Aigües de Múrcia, Inmaculada Serrano i el regidor de Planificació Urbanística, Horta i Medi Ambient, Antonio Navarro Corchón, juntament amb Ángel Luis Sánchez, director de la Regió Mediterrània d'AENOR.