Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Certificat el 100% de plàstic reciclat rPET a les ampolles d'Aguas Danone
Notícia

Certificat el 100% de plàstic reciclat rPET a les ampolles d'Aguas Danone

04/02/2021

AENOR ha atorgat a Aguas Danone el certificat que garanteix que les seves ampolles de plàstic rPET indicades en la certificació estan fetes en la seva totalitat de plàstic reciclat. D'aquesta manera, Aguas Danone es converteix en la primera companyia del sector de l'aigua mineral natural a rebre aquesta distinció, a més de deixar patent el seu compromís amb el medi ambient i l'economia circular.

L'objectiu de la companyia és que totes les ampolles de Font Vella i Lanjarón comptin amb aquesta certificació el 2025, moment en el qual Aguas Danone preveu tenir ja tots els seus productes fets amb plàstic reciclat.

Per atorgar aquesta certificació, AENOR ha fet una anàlisi documental dels procediments utilitzats per Aguas Danone per assegurar l'ús del material reciclat de postconsum i ha fet una auditoria presencial a les instal·lacions de l'organització. Durant aquesta auditoria, s'ha verificat com l'organització s'assegura de l'origen postconsum del material rPET que utilitza, amb la verificació de les auditories que el mateix personal d'Aguas Danone i d'entitats independents ha fet a les instal·lacions del proveïdor, així com el procés complet de producció de les 'preformes' que es fa a les seves instal·lacions -des de la recepció d'aquesta matèria primera en cisternes fins a la injecció final de la preforma que es convertirà en ampolla a les plantes embotelladores de Font Vella i Lanjarón-.

Aguas Danone afegirà el logotip que identifica aquesta certificació als formats, dins l'envergadura d'aquesta, que té actualment fabricats amb 100% de rPET procedent d'altres ampolles, que inicialment són: 75 cl de Font Vella, 75 cl i 50 cl de Lanjarón i, a la restauració, 1,5 l i 50 cl de Font Vella.

Declaracions de François-Xavier Lacroix, director general d'Aguas Danone i el CEO d'AENOR, Rafael García Meiro, a la nota de premsa adjunta. 

Nota de premsa​​​​