Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Metges del Món aconsegueix el certificat de protocols davant la COVID-19
Javier Amaro, tresorer i vocal de Gestió Ètica de Metges del Món; Nieves Turienzo, presidenta de Metges del Món; Elena Urdaneta, directora general de Metges del Món.
Notícia

Metges del Món aconsegueix el certificat de protocols davant la COVID-19

29/03/2021

AENOR ha atorgat el certificat de protocols davant la COVID-19 a Metges del Món.

L'avaluació que fa AENOR valora un ampli ventall d'aspectes com la gestió de riscos, la salut a la feina, la formació, informació i comunicacions desenvolupades; les mesures organitzatives de protecció, així com les bones pràctiques de neteja i higiene.

El certificat és un aval extern sobre l'efectivitat de les mesures que aplica l'organització i, de forma paral·lela, empara que aquestes compleixen amb les directrius marcades pel Ministeri de Sanitat en matèria de prevenció i higiene sobre la COVID-19. El segell té una validesa anual, encara que s'ha de sotmetre a revisions de seguiment cada tres mesos.

Metges del Món ha posat en marxa un complet pla de mesures de seguretat per evitar la propagació del virus, que protegeix tant la plantilla contractada com el personal voluntari i, sobretot, les persones a les quals atén. Per exemple, ha fomentat el teletreball, ha reduït dràsticament l'ocupació de les oficines i ha proporcionat material de protecció individual d'alta qualitat als equips que treballen a primera línia. També ha impartit una formació preventiva a les persones que normalment no la reben pels mitjans de comunicació, bé per les seves condicions de vida o perquè no parlen l'idioma.

L'entitat ha dut a terme l'últim any una intensa tasca de lluita contra la pandèmia, prestant la seva experiència en hospitals i residències de gent gran, donant suport als col·lectius més vulnerables i facilitant atenció sociosanitària, a més de continuar amb la seva tasca internacional en aquesta emergència.

Més informació en la nota de premsa adjunta.

A la fotografia, d'esquerra a dreta, Javier Amaro, tresorer i vocal de Gestió Ètica de Metges del Món; Nieves Turienzo, presidenta de Metges del Món; Elena Urdaneta, directora general de Metges del Món; María Merino, responsable de Prevenció de Riscos Laborals de Metges del Món; i Gonzalo Piédrola, director de la Regió Centre & EMEA d'AENOR.

Nota de premsa​​​​