Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>AENOR fa projecte pioner a Uzbekistan
Notícia

AENOR valida i fa la primera verificació a Uzbekistan el primer projecte del món que rep pagament del Banc Mundial per reduir emissions a través de reformes polítiques

09/07/2024

AENOR ha fet la validació i la primera verificació del Projecte ICRAFT, una iniciativa del Banc Mundial dissenyat per ajudar Uzbekistan a implementar mesures d'eficiència energètica, eliminar gradualment els subsidis a l'energia i fer la transició cap a fonts d'energia més netes. Aquesta verificació ha possibilitat que el país rebi del Banc Mundial 7,5 milions de dòlars en crèdits de carboni, per 500.000 tones d'emissions de carboni. de les 3.608.070 tones de CO₂ per a l'any 2022 verificades per AENOR.

Es tracta de la primera iniciativa del Banc Mundial destinat a donar suport a reformes de polítiques mitjançant pagaments per reducció d'emissions. Aquestes reformes ajudaran el país a complir els seus compromisos internacionals en matèria climàtica i a millorar l'ús eficient dels recursos energètics. El projecte servirà per a futures operacions similars a tot el món.

El Projecte ICRAFT, finançat pel Fons per a la Transformació d'Actius de Carboni (TCAF) del Banc Mundial, és la primera iniciativa del Banc en l'àmbit mundial destinada a donar suport a reformes de polítiques mitjançant pagaments per reducció d'emissions. Amplia l'enfocament de les operacions de finançament del carboni a mesures de reforma fonamentals que ajudaran Uzbekistan a complir els seus compromisos internacionals en matèria climàtica i a millorar l'ús eficient dels recursos energètics. Per tant, el projecte servirà de model per a futures operacions similars a tot el món.

Uzbekistan, un dels països amb més consum d'energia i emissions, enfronta preus baixos d'electricitat i gas natural a causa d'alts subsidis. Això genera ingressos insuficients per cobrir els costos de producció i distribució, desencoratjant l'estalvi i l'eficiència energètica. Per millorar la situació, el govern ha iniciat reformes en els subsidis energètics, ajustant gradualment les tarifes per alinear-les amb les despeses.

Tota aquesta infraestructura, sistemes, processos i documents és el que ha estat objecte del treball de verificació d'AENOR, entitat que té una dilatada experiència en la validació i verificació de projectes enfocats a mitigar el canvi climàtic. Ha verificat o validat més d'un miler de projectes i va ser la primera entitat espanyola acreditada per Nacions Unides, fa gairebé 20 anys, per verificar projectes del Mecanisme de Desenvolupament Net.