Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Certificació eficiència energètica
Certificació eficiència energètica

Certificació eficiència energètica

Tres bombetes enceses entre plantes arran de terra

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​La manera d'estalviar, millorar el rendiment i disminuir l'emissió d'una activitat

L'estalvi energètic i l'eficiència energètica són les rutes més ràpides i barates per abordar qüestions com la seguretat energètica, la dependència externa, els preus elevats i les preocupacions mediambientals. L'auditoria energètica, juntament amb la mesura i verificació, són els punts clau per gestionar l'energia. El 90% de les empreses que han implantat i certificat un sistema de gestió segons l'UNE-EN ISO 50001 ho recomanen. Al seu torn, indiquen que genera en les organitzacions un estalvi sistemàtic d'entre el 5% i el 30%​ del cost energètic actual, i suposa una fita d'innovació i millora de la qualitat i eficiència d'un producte o servei. La certificació en els diferents àmbits de l'energia per AENOR permet assegurar a tots els participants en el procés la qualitat dels treballs obtinguts; reconèixer la validesa d'aquests treballs davant tercers, i cercar canals de finançament i assegurament de les mesures d'estalvi extretes.

AENOR t'ajuda a beneficiar-te de les subvencions en eficiència energètica que dona el govern, presentant l'informe que acredita que la teva empresa ha realitzat millores tecnològiques en equips i processos industrials, o certificant la teva ISO 50001 com a garantia d'una correcta implantació d'un sistema de gestió energètica. Informa-te'n aquí.

 ​​
​ ​
Termòstat digital
Consumidors d'energia

Casa en miniatura amb plaques solars a la teulada
Proveïdors de serveis
  • UNE 216701 Proveïdors de serveis energètics
  • EN 16247 Verificació d'auditoria energètica​
  • EA 0045 Plans de negoci (PNPSE)

Bombeta en forma de globus terra i una altra encesa al costat
Comercialització d'energia

Notícies

Calderes i radiadors

​​​​​​​​Octubre 2018 - Núm. 341

Com adaptar-se a la nova ISO 50001

La nova versió UNE-EN ISO 50001 està més enfocada al negoci, inclou el pensament basat en riscos i dona més importància a l'anàlisi del context.

Llegiu-ne més...

Conductor al volant a la carretera

Abril 2017 

10% d'estalvi amb una conducció eficient

La conducció eficient és una pedra angular per ajudar el sector del transport, gran consumidor energètic, a reduir els seus consums i les emissions de CO2​​.

Llegiu-ne més...

Confiança en contractar serveis energètics

Abril 2016 - Núm. 314

Auditories energètiques per a les grans empreses

Aquestes auditories han de cobrir “almenys el 85% del consum total d'energia final del conjunt de les instal·lacions ubicades al territori nacional que formin part de les activitats​.

Llegiu-ne més...


Coneix els canvis de la renovada ISO 50001

50001

Coneix els casos pràctics d'implantació de l'ISO 50001

Certificació de proveïdors de servei energètic classificat

Ajudes del Govern per a projectes d'eficiència energètica:

 

Subvencions en eficiència energètica

Procés de certificació

Procés de certificació