AENOR té des de la seva creació un dilatat historial de coneixement en l'àmbit de qualitat i seguretat, generant confiança en un gran nombre de temàtiques. Aquestes inclouen l'avaluació de la conformitat de productes d'acord amb criteris de seguretat, així com tots aquells elements necessaris a nivell de país/regió per assegurar sistemes que donin suport i potenciïn el desenvolupament productiu, mitjançant el desenvolupament de tots aquells elements tècnics i de verificació necessaris per competir en igualtat de condicions en l'àmbit internacional (infraestructura de la qualitat).
Una altra àrea temàtica en què AENOR té una àmplia experiència és en els controls alimentaris des de la perspectiva 'de la granja a la taula'. Gestionem projectes sobre diversos topics: des dels controls en la producció primària, i en el procés de producció dels aliments, fins a l'aplicació de tècniques i metodologies per a un ús sostenible dels plaguicides, millorar els controls de sanitat vegetal, i l'aplicació de l'enfocament 'One Health' per abordar els problemes de la sanitat pública, sanitat animal i medi ambient. AENOR gestiona projectes dins la iniciativa 'Better Training for Safer Food' des de la seva creació, el 2005, havent acumulat una vasta experiència i reconeixement en aquest àmbit.
Així mateix, la protecció al consumidor és el principal element de diversos projectes gestionats contra el frau agroalimentari i contra el frau en serveis i productes, produït tant en entorns físics com virtuals.
AENOR ha desenvolupat una reeixida metodologia de gestió de projectes basada en la nostra capacitat d'adaptació i d'innovació, i la millora contínua de tots els nostres processos per assegurar el millor acompliment i atenció a les necessitats dels nostres clients.