Salta navegació principal
Ets a: Home>Formació>Gestió de l'energia

Campus AENOR


Entrevista Susana Lozano sobre Campus AENOR, El Economista

Més informació

Cursos de gestió de l'energia

Cursos de gestió de l'energia

L'energia és un element clau en qualsevol activitat, ja que resulta necessària tant per als processos productius com per a les activitats auxiliars. Les empreses han d'establir sistemes i processos que permetin millorar l'eficiència energètica i reduir costos, i que, alhora, contribueixin a disminuir les emissions i de l'impacte ambiental associat.

A Espanya més de la meitat de les empreses registren un consum anual inferior als 100.000 kWh, però moltes tenen problemes a l'hora d'abordar aquests costos. La gestió correcta de recursos energètics no només suposa un important estalvi per a les empreses, sinó un benefici per al medi ambient. El potencial d'estalvi de les empreses depèn en gran mesura de la seva forma d'utilitzar l'energia.

Per fer-ho, es fa necessari comptar amb persones que estiguin preparades per assumir aquestes funcions, i el gestor en eficiència energètica s'ha convertit en una figura essencial en el desenvolupament de polítiques de sostenibilitat que afavoreixen la reducció d'emissions contaminants i de l'impacte ambiental, així com en l'optimització dels costos de producció. 

Nombre de resultats: 9

Gestión de la energía

Titulaciones Propias AENOR

Titulación Propia IE-0C Experto/a en Gestión Energética

  En línia

Formación de auditores

M-53 Auditor/a interno/a ISO 50001

  Live Training   Presencial  In Company

M-31 Auditorías energéticas

  En línia  In Company

Gestión de la energía

M-30 Sistemas de gestión de la energía. Norma ISO 50001:2018

  Live Training   Presencial  In Company

M-54 Eficiencia energética en edificios

  Live Training   Presencial   En línia  In Company

M-55 Eficiencia energética en industria

  Live Training   Presencial   En línia  In Company

M-39 Buenas prácticas en Commissioning

  Live Training   Presencial  In Company

Nombre de resultats: 9

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Cursos de gestió energètica

Una mala gestió energètica pot suposar un problema de competitivitat per a les empreses, a part de comprometre les polítiques de sostenibilitat en benefici del planeta. Els cursos d'eficiència energètica AENOR proposen solucions eficients a problemes reals a través d'un catàleg formatiu que no perd de vista l'actualitat.

Els cursos de gestor energètic formen professionals compromesos amb el medi ambient i decidits a implantar processos en l'àmbit empresarial que ajudin a planificar la transició cap a sistemes més eficients. A AENOR, formem perfils d'auditor i experts en gestió energètica capaços d'enfrontar-se a l'adaptació a les noves normatives, treure més partit de la compra d'energia i millorar l'acompliment energètic d'organitzacions de diferents àmbits.

Dins dels cursos de gestió energètica, AENOR ofereix diverses alternatives. D'una banda, hi ha la titulació pròpia d'expert en gestió energètica, orientada a professionals, consultors i estudiants o titulats interessats en la implantació d'estratègies sostenibles en l'àmbit empresarial.

D'altra banda, hi ha els cursos per a la formació d'auditors especialitzats en energia i aplicació de l'ISO 50001. I finalment, hi ha els cursos de gestió energètica amb aplicació en: ECCN, PPA, Commissioning, sistemes de gestió amb ISO 50001 o adaptació a aquesta norma, eficiència energètica en indústria o en edificis i metodologies per a l'auditoria interna de sistemes energètics.

Aquests últims s'ajusten millor al perfil de directors d'instal·lacions i manteniment, responsables de facturació o tècnics ambientals. No obstant això, en general tots els cursos d'eficiència energètica que proposem a AENOR són accessibles per a qualsevol persona interessada a conduir la seva carrera professional cap a un sector en auge com és el del medi ambient i l'energia.

Hi ha la possibilitat de fer els cursos de gestió energètica de manera presencial, Live Training o en línia. L'opció Live Training són: classes virtuals en directe conduïdes per experts en la matèria que coneixen de primera mà l'evolució del sector.