Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Sector alimentari - Certificacions
Sector alimentari - Certificacions

Sector alimentari - Certificacions

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Totes les empreses que participen en la cadena alimentària tenen un aliat en AENOR​​​​​​

AENOR ha desenvolupat un ampli catàleg de certificacions que contribueixen a despertar confiança entre els diferents agents del sector alimentari, com a resposta a les cada vegada més grans exigències dels consumidors amb relació a la qualitat i seguretat alimentària. Qualsevol empresa que vulgui ser competitiva i, sobretot, vulgui introduir els seus productes en certs mercats, necessita la garantia d'una entitat de certificació de prestigi com AENOR.

Entre les certificacions que ofereix AENOR destaquen el Certificat de Seguretat Alimentària ISO 22000, que constitueix una eficaç eina per a la gestió de la innocuïtat dels aliments per part de tota mena d'organitzacions de la cadena alimentària i totes les certificacions dels principals esquemes privats demanats per la distribució europea com BRC, IFS, BRC-Packaging, FSSC 22000​ o GLOBALGAP, entre d'altres. D'altra banda, cada vegada hi ha més demanda per obtenir una garantia de certes característiques de qualitat o seguretat alimentària d'interès per al consumidor. En aquest sentit, cal destacar les certificacions de benestar animal o les certificacions FACE o ELS per a productes sense gluten.

AENOR ofereix l'oportunitat d'obtenir juntament amb les certificacions de BRC, IFS, ISO 22000, FSSC 22000 o IOP, els certificats de APPCC i/o GMP partint de Codex Alimentarius. Informa't sobre com obtenir aquests certificats conjuntament.

AENOR Laboratori, des de l'experiència, rigor i fiabilitat, desenvolupa des de fa 10 anys anàlisis alimentàries en els camps fisicoquímic, microbiològic i sensorial per a les principals empreses del sector alimentari.

Si a més ets exportador de productes agroalimentaris, has de conèixer la llei de 2016 FSMA Food Safety Modernization Act, elaborada per la FDA dels Estats Units, que busca millorar la seguretat alimentària dels aliments, en particular els provinents de països tercers. Aquesta llei estableix els requisits per a l'exportació de productes agroalimentaris destinats als Estats Units, al mateix temps que facilita a les empreses la seva consolidació en el mercat americà.

​​


Certificacions específiques per a limentació

Camp d'hortalisses

Seguretat en la cadena alimentària

Multitud d'hortalisses

Sector hortofructícola


Maquinària embotellant oli

Envasos alimentaris

  • EN 15593 Higiene en envasos per a productes alimentaris​
  • FSSC 22000 Seguretat alimentària​​
  • IFS Seguretat alimentària
  • BRC Protocols seguretat alimentària

Certificacions genèriques més implantades en alimentació

Més solucions d'AENOR

Persona responsable comprovant la qualitat d'ous

Qualitat

Persona treballant en una fàbrica alimentària

Seguretat


Irrigadora en camps d'hortalisses

Medi ambient


Food manufacturing, fabricació d'aliments

Gestió energètica


Botó compliance amb dibuixos hortalissa

Bon govern i compliance

Maquinària fent pastissos

R+D+I


Notícies

Febrer 2023 - Núm. 388

Coneix els nous requisits del protocol BRCGS Food Safety

Ja està en vigor la nova versió del Protocol BRCGS. Els canvis més rellevants posen el focus a potenciar el pla de cultura de seguretat i qualitat dels aliments, millorar requisits associats amb el sistema de gestió i ampliar les modalitats d'auditoria.

Llegiu-ne més...

Juny 2022 - Núm. 381

Agrosostenibilitat: una realitat que continua avançat

La producció de blat i farina han sigut els últims aliments a afegir-se a la certificació AENOR de Producció de cultiu sostenible, que ja disposava d'esquemes per a cultius hortícoles de fulles i cítrics

Llegiu-ne més...

Març 2022 Núm. 378

Nou projecte europeu per a l'erradicació de plagues vegetals

AENOR formarà en plans d'erradicació de plagues més de 400 experts de les autoritats competents en matèria de sanitat vegetal dels països de la UE.

Llegiu-ne més...

Febrer 2022 - núm. 377

Com combatre el malbaratament alimentari?

​AENOR ha desenvolupat una nova solució d'avaluació de la conformitat dins la seva Plataforma de confiança: “Combatre el malbaratament alimentari”.

Llegiu-ne més...

Descobreix tots els nostres esdeveniments d'aquest i altres sectors a
AENOR Today

 

Exclusiu per als nostres clients

Estructura d'un pont, empreses constructores  

Podcast Seguretat Alimentària

Estructura d'un pont, empreses constructores 

LABORATORI

Mà tocant la pantalla d'una tauleta tàctil 
Centre de referència per al sector alimentari.

Certificacions porcines

Nova Guia 9001 constructora  


Informe tendències de consum i la relació amb el benestar animal

Nova Guia 9001 constructora  

Descobreix tots els cursos disponibles del sector de l'alimentació

Cursos de formació