Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Sector alimentari - Certificacions
Sector alimentari - Certificacions

Sector alimentari - Certificacions

Franges verticals de diverses fruites i tres ampolles d'oli.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Totes les empreses que participen en la cadena alimentària tenen un aliat en AENOR​​​​​​

AENOR ha desenvolupat un ampli catàleg de certificacions que contribueixen a despertar confiança entre els diferents agents del sector alimentari, com a resposta a les cada vegada més grans exigències dels consumidors amb relació a la qualitat i seguretat alimentària. Qualsevol empresa que vulgui ser competitiva i, sobretot, vulgui introduir els seus productes en certs mercats, necessita la garantia d'una entitat de certificació de prestigi com AENOR.

Entre les certificacions que ofereix AENOR destaquen el Certificat de Seguretat Alimentària ISO 22000, que constitueix una eficaç eina per a la gestió de la innocuïtat dels aliments per part de tota mena d'organitzacions de la cadena alimentària i totes les certificacions dels principals esquemes privats demanats per la distribució europea com BRC, IFS, BRC-Packaging, FSSC 22000​ o GLOBALGAP, entre d'altres. D'altra banda, cada vegada hi ha més demanda per obtenir una garantia de certes característiques de qualitat o seguretat alimentària d'interès per al consumidor. En aquest sentit, cal destacar les certificacions de benestar animal o les certificacions FACE o ELS per a productes sense gluten.

AENOR ofereix l'oportunitat d'obtenir juntament amb les certificacions de BRC, IFS, ISO 22000, FSSC 22000 o IOP, els certificats de APPCC i/o GMP partint de Codex Alimentarius. Informa't sobre com obtenir aquests certificats conjuntament.

AENOR Laboratori, des de l'experiència, rigor i fiabilitat, desenvolupa des de fa 10 anys anàlisis alimentàries en els camps fisicoquímic, microbiològic i sensorial per a les principals empreses del sector alimentari.

Si a més ets exportador de productes agroalimentaris, has de conèixer la llei de 2016 FSMA Food Safety Modernization Act, elaborada per la FDA dels Estats Units, que busca millorar la seguretat alimentària dels aliments, en particular els provinents de països tercers. Aquesta llei estableix els requisits per a l'exportació de productes agroalimentaris destinats als Estats Units, al mateix temps que facilita a les empreses la seva consolidació en el mercat americà.

​​


Certificacions específiques per a limentació

Camp d'hortalisses
Seguretat en la cadena alimentària

Multitud d'hortalisses
Sector hortofructícola

Maquinària embotellant oli
Envasos alimentaris
  • EN 15593 Higiene en envasos per a productes alimentaris​
  • FSSC 22000 Seguretat alimentària​​
  • IFS Seguretat alimentària
  • BRC Protocols seguretat alimentària

Més solucions d'AENOR

Certificacions genèriques més implantades en alimentació

Persona responsable comprovant la qualitat d'ous
Qualitat

Persona treballant en una fàbrica alimentària
Seguretat

Irrigadora en camps d'hortalisses
Medi ambient

Food manufacturing, fabricació d'aliments
Gestió energètica

Botó compliance amb dibuixos hortalissa
Bon govern i compliance

Maquinària fent pastissos
R+D+I

Notícies

Setembre 2021 - Núm. 372

Impuls a la gastronomia eficient i sostenible

El certificat de Cuina eficient i sostenible, desenvolupat conjuntament per AENOR, REPSOL, Guia REPSOL i SinCeO2.

Llegiu-ne més...

Maig 2021 - Núm. 369

Recta final de la migració a l'ISO 45001

El termini estipulat per International Accreditation Forum (IAF) perquè les organitzacions puguin fer la migració de l'OHSAS 18001:2007 a la norma ISO 45001:2018 conclou el proper 30 de setembre. 

Llegiu-ne més...

Desembre 2020 - Núm. 364

Agrosostenibilitat: repte i futur del sector agrícola

El concepte d'agrosostenibilitat té en compte aspectes ambientals, socials i econòmics en el model de producció agrària per garantir la producció d'aliments minimitzant la pressió sobre els recursos naturals.

Llegiu-ne més...

Desembre 2020 Núm. 364

IFS 7, nous requisits per adaptar-se a les tendències del sector

S'acaba de publicar la setena versió del Protocol International Food Standard (IFS), que entrarà en vigor el proper 1 de març de 2021.

Llegiu-ne més...

19 dimarts
10.00

​Jornada híbrida "Novetats IFS Broker 3 i relació amb IFS FOOD 7", organitzada per KPI Agroalimentaria

OctubreSEMINARI WEB

Exclusiu per als nostres clients

Estructura d'un pont, empreses constructores  

Podcast Seguretat Alimentària

Estructura d'un pont, empreses constructores 

LABORATORI

Mà tocant la pantalla d'una tauleta tàctil 
Centre de referència per al sector alimentari.

Baixa la nova guia breu del BRC V.08

Nova Guia 9001 constructora  

Certificacions porcines

Nova Guia 9001 constructora  


Informe tendències de consum i la relació amb el benestar animal

Nova Guia 9001 constructora  

Descobreix tots els cursos disponibles del sector de l'alimentació

Cursos de formació