Envases segurs, una baula més de la cadena alimentària
Norma
EN 15593 especifica els requisits que ha de complir un sistema de gestió de la seguretat alimentària per als fabricants i proveïdors d'envasos per a aliments, incloent-hi l'emmagatzematge i el transport, per assegurar la innocuïtat de l'envàs una vegada té contacte amb el producte alimentari.
Objectius:
- Reforçar la seguretat alimentària de tota la cadena.
- Fomentar la cooperació entre els proveïdors d'envasos i la indústria alimentària.
- Assegurar la protecció del consumidor i enfortir la seva confiança.
- Establir requisits de referència per als sistemes de gestió de la seguretat alimentària en fabricants d'envasos
- Millorar el rendiment dels costos durant la cadena de subministrament alimentària.
Beneficis
- Facilita el compliment de la legislació d'aplicació: RE
1935/2004, Reglament (UE) núm.
10/2011, Reglament (CE)
282/2008, etc.
- Integra els principis de la gestió de riscos i perills en un sistema de gestió de l'organització compatible amb el model ISO 9001.
- Proporciona una comunicació organitzada i eficaç amb totes les parts interessades
- Proporciona confiança als consumidors.
- Millora la documentació.
- Control més eficient i dinàmic dels riscos per a la seguretat alimentària.
- Gestió sistemàtica dels prerequisits: Control de plagues, neteja, infraestructures, etc.
- Estalvi de temps i costos, en fer les auditories d'EN
15593 juntament amb altres esquemes de seguretat alimentària d'envasos, com per exemple:
ISO 22000,
FSSC i
BRC-IOP.
A més, les auditories basades en l'EN 15593 són fàcilment integrables amb les auditories de sistemes de gestió de qualitat basades en la norma
ISO
9001.