Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Sector alimentari - Certificacions>Higiene envasos productes alimentaris
Gestió de la higiene en la producció dels envasos per a productes alimentaris EN 15593
Gestió de la higiene en la producció dels envasos per a productes alimentaris

Gestió de la higiene en la producció dels envasos per a productes alimentaris EN 15593

Gestió de la higiene en la producció dels envasos per a productes alimentaris EN 15593

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Envases segurs, una baula més de la cadena alimentària

Norma ​EN 15593​ especifica els requisits que ha de complir un sistema de gestió de la seguretat alimentària per als fabricants i proveïdors d'envasos per a aliments, incloent-hi l'emmagatzematge i el transport, per assegurar la innocuïtat de l'envàs una vegada té contacte amb el producte alimentari.

​​

Objectius:

  • Reforçar la seguretat alimentària de tota la cadena.
  • Fomentar la cooperació entre els proveïdors d'envasos i la indústria alimentària.
  • Assegurar la protecció del consumidor i enfortir la seva confiança.
  • Establir requisits de referència per als sistemes de gestió de la seguretat alimentària en fabricants d'envasos
  • ​Millorar el rendiment dels costos durant la cadena de subministrament alimentària.

Beneficis

  • Facilita el compliment de la legislació d'aplicació: RE 1935/2004, Reglament (UE) núm. 10/2011, Reglament (CE) 282/2008, etc.
  • Integra els principis de la gestió de riscos i perills en un sistema de gestió de l'organització compatible amb el model ISO 9001.
  • Proporciona una comunicació organitzada i eficaç amb totes les parts interessades
  • Proporciona confiança als consumidors.
  • Millora la documentació.
  • Control més eficient i dinàmic dels riscos per a la seguretat alimentària.
  • Gestió sistemàtica dels prerequisits: Control de plagues, neteja, infraestructures, etc.
  • Estalvi de temps i costos, en fer les auditories d'EN 15593 juntament amb altres esquemes de seguretat alimentària d'envasos, com per exemple: ISO ​22000, FSSC i BRC-IOP​.

A més, les auditories basades en l'EN 15593 són fàcilment integrables amb les auditories de sistemes de gestió de qualitat basades en la norma ISO 9001​​.

Fabricants d'envasos i materials en contacte amb aliments, incloent l'emmagatzematge i el transport. Per exemple fabricants d'envasos alimentaris de paper, cartró, plàstic, vidre, metall; fabricants de bótes de roure.

Per la seva estructura basada en la gestió de riscos, la certificació EN 15593 és fàcil d'integrar en qualsevol sistema de gestió per processos com la ISO 9001.

També es pot fer en conjunt amb ​auditories de seguretat alimentària ISO 22000 i dels protocols privats com el BRC (Global Standard for Food Safety) i ​IFS atès que aquests inclouen requisits d'un sistema de seguretat alimentària.

Un cop superat el procés d'auditoria, si el sistema implantat s'adequa als requisits de la norma ​EN 15593, l'organització obté:

  • El certificat AENOR de sistem​es de gestió de la higiene d'envasos alimentaris.
  • La llicència d'ús de la marca higiene d'envasos, d'AENOR.

A més, les organitzacions amb sistemes de gestió certificats per AENOR disposen d'accés gratuït a AENORnet i subscripció a la revista mensual AENOR.

Marca AENOR d'higiene d'envasos

Marca AENOR d'higiene d'envasos 

​​​​​​

AENOR certifica aquesta norma des de l'any 2011.​​​