Norma EN 15593 especifica els requisits que ha de complir un sistema de gestió de la seguretat alimentària per als fabricants i proveïdors d'envasos per a aliments, incloent-hi l'emmagatzematge i el transport, per assegurar la innocuïtat de l'envàs una vegada té contacte amb el producte alimentari.
A més, les auditories basades en l'EN 15593 són fàcilment integrables amb les auditories de sistemes de gestió de qualitat basades en la norma ISO 9001.
Fabricants d'envasos i materials en contacte amb aliments, incloent l'emmagatzematge i el transport. Per exemple fabricants d'envasos alimentaris de paper, cartró, plàstic, vidre, metall; fabricants de bótes de roure.
Per la seva estructura basada en la gestió de riscos, la certificació EN 15593 és fàcil d'integrar en qualsevol sistema de gestió per processos com la ISO 9001.
També es pot fer en conjunt amb auditories de seguretat alimentària ISO 22000 i dels protocols privats com el BRCGS (Global Standard for Food Safety) i IFS atès que aquests inclouen requisits d'un sistema de seguretat alimentària.
Un cop superat el procés d'auditoria, si el sistema implantat s'adequa als requisits de la norma EN 15593, l'organització obté:
Marca AENOR d'higiene d'envasos
AENOR certifica aquesta norma des de l'any 2011.