NOVA VERSIÓ BRCGS V.9:
L'esquema BRCGS és un dels models més difosos internacionalment perquè els distribuïdors i les grans superfícies qualifiquin els seus proveïdors de producte de marca pròpia i s'assegurin que compleixen uns requisits que garanteixen la seguretat, la qualitat i la legalitat dels seus aliments.
El focus de la nova edició 9 segueix sent orientar les auditories cap a la verificació de l'aplicació de bones pràctiques de fabricació. La gran majoria dels requisits no s'han modificat substancialment, i s'han introduït petites modificacions en la redacció per clarificar diferents aspectes.
Alguns dels canvis més rellevants de la nova versió 9 són: s'han revisat els requisits de la cultura de seguretat alimentària, s'ha actualitzat la redacció dels requisits sobre HACCP, subcontractació, equips, s'ha incorporat el contingut de la declaració del grup de treball de BRCGS sobre els requisits addicionals per a la conversió primària d'animals i s'han codificat per colors els requisits de la norma. D'altra banda, s'inclou una auditoria obligatòria no anunciada cada 3 anys, dins la modalitat d'auditories anunciades, així com s'ha introduït una opció d'auditoria mixta anunciada per incorporar l'avaluació a distància en el procés d'auditoria.
Objectius:
Beneficis:
Aquesta certificació està dirigida als productors de materials d'envasos d'ús alimentari i NO alimentari, com els destinats a cosmètics i articles de tocador/perfumeria o per envasar articles per a nadons.
Aquest Protocol aplica a aquelles empresas que participen en l'emmagatzematge i distribució de productes alimentaris i NO alimentaris.
Aquest protocol és aplicable a les empreses que participen com a brokers, agents o proveïdors de serveis, importadors, exportadors dins de la cadena alimentària. Certificació de protocols privats British Retail Consortium (BRCGS).
Les empreses del sector alimentari han de disposar dels sistemes necessaris per identificar i controlar els perills que puguin afectar negativament la seguretat dels aliments mitjançant un sistema d'Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC) i comptant amb el ferm compromís de l'equip directiu de l'empresa. AENOR ofereix la possibilitat d'obtenir de manera immediata, juntament amb les certificacions de BRCGS Food, BRCGS Packaging o BRCGS Storage & Distribution, els certificats de Anàlisis de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC) i/o GMP partint de Codex Alimentarius. Informa't sobre com obtenir els certificats.
Si a més ets exportador de productes agroalimentaris, has de conèixer la llei de 2016 FSMA Food Safety Modernization Act, elaborada per la FDA dels Estats Units, que busca millorar la seguretat alimentària dels aliments, en particular els provinents de països tercers. Aquesta llei estableix els requisits per a l'exportació de productes agroalimentaris destinats als Estats Units, al mateix temps que facilita a les empreses la seva consolidació en el mercat americà.
La tendència pel que fa a l'increment de consum de productes vegans i vegetarians i l'increment en l'exigència sobre aquests productes i els seus fabricants han requerit certificacions amb relació a aquest tipus de producte. Els propietaris de les marques volen generar confiança i millorar la transparència sobre les declaracions dutes a terme i assegurar que es disposa de sistemes sòlids que redueixin la contaminació creuada, fet que porta a la demanda d'una certificació específica, a través d'aquest mòdul, que és compatible no només amb una auditoria BRCGS Food sinó també amb qualsevol altra norma homologada per GFSI i amb el Programa de Mercats Globals (nivell intermedi).
El programa de certificació Plant Based inclou un enfocament de sistema de gestió integral i proporciona un marc per als fabricants per ajudar-los en la producció d'aliments basats en ingredients d'origen vegetal. Inclou els criteris operatius necessaris per garantir que aquests productes estan lliures de material d'origen animal.
S'adreça a empreses subministradores de qualsevol producte agroalimentari, amb marca pròpia, en fases posteriors a la producció primària.
A causa de l'estructura de l'esquema i de la gran coincidència amb els requisits de seguretat alimentària, és de fàcil integració amb la certificació del protocol IFS (International Food Standard) i de la norma UNE EN-ISO 22000 (sistemes de gestió de la innocuïtat dels aliments) així com la certificació FSSC 22000, i existeix la possibilitat d'integrar els sistemes i optimitzar així els processos amb la reducció de temps d'auditoria i costos consegüent.
També es pot fer en conjunt amb auditories de ISO 9001 (sistemes de gestió de la qualitat).
Una vegada superat el procés d'auditoria, si el sistema implantat s'adequa als requisits del protocol, l'organització obté:
AENOR és una entitat reconeguda per les cadenes de distribució que ha emès centenars de certificats en BRCGS. AENOR té l'acreditació ISO/IEC 17065:2012 d'ENAC per als protocols BRCGS, segons s'indica en el l'annex tècnic del web d'ENAC, llevat de BRCGS Consumer Products.
Coneix tota la formació disponible en BRCGS
Més informació
BRCGS Food Safety v.9 Guia breu dels canvis de la nova versió
Descarrega llibre electrònic
Podcast Seguretat Alimentària