Salta navegació principal
Certificacions BRC
Protocols BRC: Nova versió v.08

Certificacions BRC

Certificacions BRC

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Garantía de legalitat, seguretat i qualitat dels productes fabricats

Nova VERSIÓ BRC V.9:

L'esquema BRC és un dels models més difosos internacionalment perquè els distribuïdors i grans superfícies qualifiquin els seus proveïdors de producte de marca pròpia i s'assegurin que compleixen amb uns requisits que garanteixen la seguretat, qualitat i legalitat dels seus aliments.

El focus de la nova edició 9 segueix sent orientar les auditories cap a la verificació de l'aplicació de bones pràctiques de fabricació. La gran majoria dels requisits no s'han modificat substancialment, i s'han introduït petites modificacions en la redacció per clarificar diferents aspectes.

Alguns dels canvis més rellevants de la nova versió 9 són: s'han revisat els requisits de la cultura de seguretat alimentària, s'ha actualitzat la redacció dels requisits sobre HACCP, subcontractació, equips, s'ha incorporat el contingut de la declaració del grup de treball de BRCGS sobre els requisits addicionals per a la conversió primària d'animals i s'han codificat per colors els requisits de la norma. D'altra banda, s'inclou una auditoria obligatòria no anunciada cada 3 anys, dins la modalitat d'auditories anunciades, així com s'ha introduït una opció d'auditoria mixta anunciada per incorporar l'avaluació a distància en el procés d'auditoria.

Objectius:

  • Reforçar la seguretat alimentària.
  • Facilitar el compliment de la legislació alimentària.
  • Establir criteris de seguretat alimentària i qualitat requerida als proveïdors d'aliments de les cadenes de distribució del Regne Unit.
  • Auditories homogènies de tercera part.
  • Assegurar la transparència i rigor en els sistemes de certificació.

Beneficis:

  • Facilita el compliment de la legislació d'aplicació
  • Disminueix els costos dels possibles errors de qualsevol cadena de producció.
  • Proporciona una comunicació organitzada i eficaç amb totes les parts interessades
  • Proporciona confiança als consumidors.
  • Millora la documentació.
  • Control més eficient i dinàmic dels riscos per a la seguretat alimentària.
  • Incorpora els programes de prerequisits al sistema de gestió de l'organització.
  • Estalvi de temps i costos, en fer les auditories de BRC i BRC/IoP combinada amb uns altres esquemes de qualitat i seguretat alimentària (ISO 22000, FSSC, IFS, ISO 9001).

S'adreça a empreses subministradores de qualsevol producte agroalimentari, amb marca pròpia, en fases posteriors a la producció primària.

A causa de l'estructura de l'esquema i de la gran coincidència amb els requisits de seguretat alimentària, és de fàcil integració amb la certificació del protocol IFS (International Food Standard) i de la norma UNE EN-ISO 22000 (sistemes de gestió de la innocuïtat dels aliments) així com la certificació FSSC 22000, i existeix la possibilitat d'integrar els sistemes i optimitzar així els processos amb la reducció de temps d'auditoria i costos consegüent.

També es pot fer en conjunt amb auditories de ISO 9001 (sistemes de gestió de la qualitat).​​


Una vegada superat el procés d'auditoria, si el sistema implantat s'adequa als requisits del protocol, l'organització obté:

  • El Certificat AENOR de BRC – Global Standard for Food Safety (o, si escau, de BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials o de BRC Global Standard – Storage and Distribution o BRC Global Standard – Agents and Brokers).


BRC/IOP BRC – STORAGE AND DISTRIBUTION

BRC – STORAGE AND DIST​RIBUTION​​

AENOR és una entitat reconeguda per les cadenes de distribució i té l'acreditació ISO/IEC 17065:2012 de l'Entitat Nacional d'Acreditació, ENAC per a tots els protocols BRC, excepte BRC Agents & Brokers.

Coneix tota la formació disponible en BRC

Cursos de formació

Podcast Seguretat Alimentària

Estructura d'un pont, empreses constructores