Garantía de legalitat, seguretat i qualitat dels productes fabricats
BRC – Global Standard for Food Safety
BRC va publicar la seva versió 8, que va entrar en vigor el febrer de 2019. L'esquema BRC és un dels models més difosos internacionalment perquè els distribuïdors i grans superfícies qualifiquin els seus proveïdors de producte de marca pròpia i s'assegurin que compleixen amb uns requisits que garanteixen la seguretat, qualitat i legalitat dels seus aliments.
Entre les principals novetats que conté aquesta versió de BRC, cal destacar que incrementa el nombre de requisits exigibles, que s'agrupen en 9 blocs, dos més que la versió anterior. A més de posar especial interès en l'establiment d'una cultura de qualitat i seguretat alimentària, el nou BRC introdueix entre altres requisits destacats, requisits per a pinsos de mascotes, i aprofundeix més en els específics de la contaminació intencionada d'aliments en Food Defense, Així mateix, estableix més requisits en matèria d'avaluació de proveïdors i té en compte nous requisits en matèria de ciberseguretat entre d'altres
Objectius:
- Reforçar la seguretat alimentària.
- Facilitar el compliment de la legislació alimentària.
- Establir criteris de seguretat alimentària i qualitat requerida als proveïdors d'aliments de les cadenes de distribució del Regne Unit.
- Auditories homogènies de tercera part.
- Assegurar la transparència i rigor en els sistemes de certificació.
Beneficis:
- Facilita el compliment de la legislació d'aplicació
- Disminueix els costos dels possibles errors de qualsevol cadena de producció.
- Proporciona una comunicació organitzada i eficaç amb totes les parts interessades
- Proporciona confiança als consumidors.
- Millora la documentació.
- Control més eficient i dinàmic dels riscos per a la seguretat alimentària.
- Incorpora els programes de prerequisits al sistema de gestió de l'organització.
- Estalvi de temps i costos, en fer les auditories de BRC i BRC/IoP combinada amb uns altres esquemes de qualitat i seguretat alimentària (ISO 22000, FSSC, IFS, ISO 9001).
Global Standard For Packaging Materials
Aquesta certificació està dirigida als productors de materials d'envasos d'ús alimentari i NO alimentari, com els destinats a cosmètics i articles de tocador/perfumeria o per envasar articles per a nadons.
BRC Storage and Distribution
Aquest Protocol aplica a aquelles empresas que participen en l'emmagatzematge i distribució de productes alimentaris i NO alimentaris.
BRC Agents and Brokers
Aquest protocol és aplicable a les empreses que participen com a brokers, agents o proveïdors de serveis, importadors, exportadors dins de la cadena alimentària. Certificació de protocols privats British Retail Consortium (BRC).
Les empreses del sector alimentari han de disposar dels sistemes necessaris per identificar i controlar els perills que puguin afectar negativament la seguretat dels aliments mitjançant un sistema d'Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC) i comptant amb el ferm compromís de l'equip directiu de l'empresa. AENOR ofereix la possibilitat d'obtenir de manera immediata, juntament amb les certificacions de BRC Food, BRC Packaging o BRC Storage & Distribution, els certificats de Anàlisis de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC) i/o
GMP partint de Codex Alimentarius. Informa't sobre com
obtenir els certificats.