Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>La Conselleria de Sanitat de la Junta de Galícia ha obtingut el certificat de l'Esquema Nacional de Seguretat

La Conselleria de Sanitat de la Junta de Galícia ha obtingut el certificat de l'Esquema Nacional de Seguretat

03/07/2024

AENOR ha concedit a la Conselleria de Sanitat de la Junta de Galícia el certificat de l' Esquema Nacional de Seguretat (ENS), que garanteix els màxims estàndards en la protecció dels serveis tecnològics de la sanitat pública gallega. D'aquesta manera, es converteix en el primer sistema sanitari d'Espanya a obtenir aquesta certificació.

La Junta acredita la ciberseguretat pel que fa a les dades de la història clínica, la gestió de recursos humans i oposicions i la informació de la targeta sanitària de serveis al ciutadà, com ara la cita prèvia o la prescripció farmacèutica.

Entre els beneficis que aporta l'ENS destaquen: una gestió proactiva dels incidents de seguretat, la creació d'unes condicions de confiança perquè els ciutadans compleixin els seus deures de forma digital i el desenvolupament d'un entorn marc amb mesures i controls comuns que impliquen una protecció per a la ciberseguretat.

D'altra banda, en l'última versió de l'esquema, a més d'establir les condicions mínimes per a una prestació segura i adequada dels sistemes d'informació, solucions i les dades que aquests produeixen, s'ha introduït una nova família de mesures per als serveis al núvol. Així mateix, s'ha incorporat el principi de vigilància contínua per detectar com més aviat millor els possibles atacs.

A la fotografia, a l'esquerra, el conseller de Sanitat de la Xunta de Galicia, Antonio Gómez Caamaño, al costat del director d'AENOR a Galícia, José Rodríguez Coello.