Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Certificació responsabilitat social corporativa RSC>Certificació de la contribució empresarial als ODS
Certificació de sostenibilitat i contribució empresarial als ODS

Certificació de sostenibilitat i contribució empresarial als ODS

Certificació de sostenibilitat i contribució empresarial als ODS

Objectius i beneficis de la certificació de sostenibilitat i la seva contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible

Des de l'any 2015, l'Organització de les Nacions Unides proposa desenvolupar un marc de referència ambiciós: els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquest sentit, aquest organisme considera que les empreses són un agent clau per a la consecució dels ODS. Per aquest motiu, és necessari que les organitzacions els incorporin en la seva estratègia empresarial. D'altra banda, els agents implicats en la recuperació de la crisi ocasionada per la COVID-19 ressalten que els ODS proporcionen el marc per a aquesta recuperació.

Són nombroses les ressenyes que referencien els ODS. Aquest és el cas de la Llei d'Informació No Financera, que nombroses empreses han d'utilitzar com a referència obligatòria de report.

AENOR ha desenvolupat un model de certificació que ajuda les empreses a analitzar i certificar la contribució de la seva estratègia de sostenibilitat als ODS.

Model AENOR de certificació de la contribució de l'estratègia de sostenibilitat als ODS

AENOR proposa un model de certificació que té com a objectiu cobrir tots els aspectes destacats, que genera confiança a tercers i distingeix la contribució empresarial als ODS. El model d'AENOR per certificar la contribució als ODS cobreix la ratificació que l'estratègia d'una companyia incorpora a la sostenibilitat i està alineat amb els ODS rellevants per al core del seu negoci.

El desenvolupament d'aquest model es tradueix en tres importants beneficis:

  1. Disposar d'un esquema de certificació per a la gestió de la sostenibilitat de forma global alineat amb una referència internacional comunament acceptada.
  2. Traslladar aquest compromís a les parts interessades.
  3. Compatibilitzar aquest model amb altres reports, ja siguin voluntaris o reglamentaris. Per exemple, amb el report d'informació no financera o amb el Global Reporting Iniciative (GRI), entre d'altres.

El nostre objectiu és el desenvolupament d'un model de certificació que fomenti la contribució empresarial als ODS, essent aplicable per a tota mena d'organitzacions i sectors, i la finalitat del qual sigui donar resposta a la necessitat dels diferents grups d'interès. Aquest model garanteix el seu compromís amb relació a l'Agenda 2030, sota les directrius de les Nacions Unides. VINF (Verificació de la Informació No Financera), GRI (Global Reporting Initiative) i SR10 (Model AENOR de Responsabilitat Social).

Després de la verificació de la informació existent partint dels requisits del model d'AENOR l'organització obté:

  • El certificat AENOR en ODS per a ESTRATÈGIES EMPRESARIALS.
  • La llicència d'ús de la marca ESTRATÈGIA SOSTENIBLE (ODS) d'AENOR.1r AENOR FOCUS ODS


Construint el camí de la sostenibilitat

Veure el vídeo


La certificació ODS explicada en menys d'un minut

 

Vídeo

Cursos disponibles sobre ODS i agenda 2030

Cursos de formació