Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Sanitat i serveis socials>Serveis sanitaris 15224
UNE 15224 Serveis sanitaris
Aplicació de la norma ISO 9001 als serveis sanitaris

UNE 15224 Serveis sanitaris

UNE 15224 Serveis sanitaris

​Aplicació de la norma ISO 9001 als serveis sanitaris

La norma UNE 15224 de serveis sanitaris, és una norma per al sistema de gestió de la qualitat específica del sector de serveis sanitaris.

Els requisits en aquesta norma incorporen de forma exhaustiva els de la norma ISO 9001:2015. amb requisits, especificacions i interpretacions addicionals per als serveis sanitaris. Els requisits s'ha afegit quan s'han considerat pertinents, i els requisits d'un alt grau d'exigència s'han clarificat d'acord amb el context sanitari específic. Aquesta norma inclou també aspectes relacionats amb la gestió del risc clínic en els processos de planificació, operació i control.

Aquesta norma identifica onze aspectes bàsics de la qualitat que l'experiència clínica demostra que s'ajusten a les necessitats de les organitzacions sanitàries.

Implantar aquesta norma els permet conèixer els aspectes identificats de la qualitat en els seus serveis, processos i sistemes sanitaris, per després especificar i determinar les característiques de la qualitat que s'han d'avaluar. Utilitzant l'enfocament a processos, recomanat en la norma ISO 9001:2015., aquest objectiu s'assoleix mitjançant la gestió sistemàtica del procés clínic, amb el benefici que això suposa en una prestació sanitària eficaç i eficient, i una millora de la imatge del centre sanitari de cara als pacients, als treballadors i a la societat.


​La certificació UNE 15224 de Serveis sanitaris és perfectament integrable amb el sistema de gestió ISO 9001.

​Una vegada superat el procés d'auditoria, si el sistema implantat s'adequa als requisits de l'esquema Lean management, la seva organització obté:

  • El Certificat AENOR de Serveis sanitaris
  • La llicència d'ús de la marca UNE 15224 de Serveis sanitaris d'AENOR.

A més, les organitzacions amb sistemes de gestió certificats per AENOR disposen d'accés gratuït a AENORnet i subscripció a la revista mensual AENOR.

Certificat AENOR de Serveis sanitaris

Marca AENOR de Serveis sanitaris


​AENOR té una llarga experiència en certificacions específiques per al sector mèdic i hospitalari.