Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>Eurocaja Rural, primera caixa rural que rep la certificació de bon govern corporatiu d'AENOR

Eurocaja Rural, primera caixa rural que rep la certificació de bon govern corporatiu d'AENOR

25/05/2023

L'entitat financera es converteix en la primera societat no cotitzada a obtenir aquesta certificació i a ocupar un lloc entre les deu primeres societats a Espanya a aconseguir-ho, a més, amb la qualificació màxima (G++). Aquesta certificació corrobora el compromís ferm d'Eurocaja Rural per operar amb els estàndards més alts de govern corporatiu, atès que reconeix aspectes com la transparència, la sostenibilitat, la igualtat i la responsabilitat amb la societat.

Eurocaja Rural s'ha convertit en la primera caixa rural del país a rebre la certificació de l'Índex de bon govern corporatiu emesa per AENOR. L'entitat financera, que a més ha obtingut la qualificació màxima de G++, es converteix així en la primera societat no cotitzada a aconseguir-ho, i a ocupar un lloc entre les deu primeres societats a Espanya a aconseguir-ho.

L'Índex de bon govern corporatiu d'AENOR és la primera certificació sobre aquesta matèria a Espanya i es basa en la metodologia de l'Índex de bon govern corporatiu creada per la consultora experta en reputació Villafañe & Asociados. Té com a fonaments la normativa legal europea i el codi de bon govern de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El procés de certificació permet, a més, identificar les accions de millora de la governança d'una companyia i l'impacte que tindria la implementació de cadascuna d'aquestes. En concret, la certificació emesa per AENOR es desenvolupa sobre una sèrie de mètriques estandarditzades que mesuren el grau de compliment en bon govern a partir de 9 variables, 41 indicadors i 165 criteris d'avaluació.

El director general d'Eurocaja Rural, Víctor Manuel Martín López, va rebre aquest reconeixement de mans de David de Pastors, director d'Avaluació de Conformitat i Canal Regional d'AENOR, en un acte que va comptar, a més, amb la presència de Sonia Gómez Sánchez, lletrada assessora i directora de la Divisió del Gabinet Institucional d'Eurocaja Rural; Andrés Gómez Colón, secretari general d'Eurocaja Rural; Antonio Contreras, director d'AENOR a Castella-la Manxa, i Jesús Gómez-Salomé, director corporatiu de Comunicació i Relacions Institucionals d'AENOR. "Aquesta certificació és reflex del compromís d'Eurocaja Rural per operar amb els estàndards més alts de govern corporatiu, ja que reconeix aspectes com la transparència, la sostenibilitat, la igualtat i la responsabilitat amb la societat. Per a la nostra entitat constitueix un orgull obtenir aquesta distinció, que avala la nostra forma de ser i procedir, i que és un estímul més per continuar treballant amb valors i principis, sempre al servei dels nostres socis i clients" va concloure Martín López.

Per part seva, el representant d'AENOR, David de Pastors, va indicar que "les organitzacions amb vocació de lideratge han de demostrar amb fets el seu compromís amb els valors que importen a la societat i al conjunt dels seus grups d'interès. Un d'aquests valors és el bon govern de les companyies i la certificació d'AENOR confirma públicament el resultat notable que Eurocaja Rural està aconseguint en aquest camp".

Convé subratllar que en el moment de l'avaluació d'AENOR, el percentatge de presència femenina al Consell Rector era del 35,71 %, amb un total de 5 conselleres dels 14 dels seus components. Durant l'exercici de 2023, com a resultat de les eleccions celebrades a l'Assemblea General Extraordinària, s'ha incorporat una nova consellera, per la qual cosa 6 de 14 dels membres del Consell Rector són dones. Això ha suposat que, durant l'exercici en curs, el percentatge de presència femenina a l'òrgan d'administració sigui del 42,85 %, i que compleixi amb les recomanacions del Codi de bon govern de les societats cotitzades de CNMV pel que fa al cas, encara que no sigui d'aplicació directa per a l'entitat, fet que corrobora el compromís de l'entitat per la igualtat.

Així mateix, el percentatge de consellers categoritzats com a independents del Consell Rector de l'Entitat, és avui dia d'un 35,71 %. Això suposa que, dels 14 consellers, 5 ostenten la categorització d'independents davant del Banc d'Espanya.