AENOR Laboratori posa a disposició de tota la indústria alimentària l'anàlisi de detecció d'anisakis. Feta mitjançant la tècnica PCR real time, i basada en l'amplificació d'un fragment concret d'ADN, aquesta anàlisi permet la detecció de manera inequívoca de les espècies patògenes d'anisakis.
La tècnica es pot usar tant sobre mostres fresques com processades, i presenta avantatges importants respecte de les tècniques tradicionals:
Les larves d'anisakis són capaces de produir dos tipus de patologies en humans. D'una banda, si la larva s'ingereix viva, es pot adherir a la mucosa gastrointestinal produint la coneguda anisakiosi, que es caracteritza per provocar inflamació i dolor que poden anar acompanyats de símptomes com vòmits, diarrea i febre. D'altra banda, en persones sensibles, es poden desencadenar reaccions al·lèrgiques com a conseqüència del contacte amb determinades proteïnes alliberades per la larva.
Aquesta al·lèrgia, de simptomatologia similar a la d'altres al·lèrgies alimentàries, pot ser provocada tant pel contacte amb la larva com pel contacte amb els compostos alliberats per l'anisakis durant el temps en què hagi parasitat el peix, hi són presents fins i tot després de la destrucció de les larves. Per això es fa fonamental l'ús de tècniques analítiques que permetin la identificació inequívoca de la presència d'espècies patògenes d'anisakis en els productes de la pesca.