Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Primer certificat de plàstic reciclat de postconsum
Notícia

Primer certificat de plàstic reciclat de postconsum

26/02/2020

AENOR ha fet entrega a Plásticos Vanguardia de la primera certificació de percentatge de plàstic reciclat de postconsum incorporat en la fabricació del seu producte. En el desenvolupament d'aquesta certificació ha estat rellevant la participació de   l'ANAIP.

En aquest cas, s'ha verificat que la fabricació d'una línia d'envasos d'una capacitat definida conté, almenys, un 30% de material reciclat provinent del postconsum, que és aquell generat pels usuaris finals dels productes, que o bé han complert el seu propòsit previst o bé ja no poden ser utilitzats per al fi per al qual van ser concebuts.

Per dur a terme la verificació, AENOR ha establert un esquema de certificació basat en els requisits recollits en la Norma UNE-EN 15343, de Traçabilitat i Avaluació de la conformitat del reciclat de plàstics i contingut en reciclat.

La comprovació de l'origen del material reciclat de postconsum utilitzat és el punt de partida de la verificació, que continua amb l'anàlisi dels processos principals aplicats per l'organització en la fabricació dels productes en l'abast de la certificació, i que fa especial incidència en el control dels equips que fixen les dosificacions durant el procés de fabricació.

Finalment, s'audita el protocol de càlcul aplicat per l'organització per a la determinació del percentatge de material reciclat incorporat als productes, i es comprova que aporta la confiança necessària, mitjançant la realització de controls periòdics, perquè els productes comercialitzats durant el temps efectivament continguin el mínim declarat.

A la fotografia, d'esquerra a dreta, Fernando Benito, responsable d'R+D, Qualitat i Medi Ambient; José Luis Diego, director de Plásticos Vanguardia; Rafael García Meiro, CEO d'AENOR; Ignacio Canales, director general comercial del Grupo de empresas Armando Álvarez, i Luis Cediel, director general de l'ANAIP.