Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>Zurich Rock 'n' Roll Running Series Madrid, primera marató que obté en l'àmbit internacional la certificació de la petjada de carboni d'AENOR

Zurich Rock 'n' Roll Running Series Madrid, primera marató que obté en l'àmbit internacional la certificació de la petjada de carboni d'AENOR

23/01/2023

  • El Zurich Rock 'n' Running Series Madrid, que se celebrarà el 23 d'abril, aplicarà quinze mesures per afavorir la sostenibilitat d'una prova on participaran 35.000 corredors
  • AENOR en farà la verificació d'acord amb la norma ISO 14064, i comptarà amb la participació de Global Omnium, que aportarà la tecnologia necessària per al seu càlcul i l'anàlisi d'impacte.

23 de gener .- Zurich Rock 'n' Roll Running Series Madrid, la 45a edició de la Marató de la capital d'Espanya (MAPOMA), certificarà oficialment, i per primera vegada en l'àmbit internacional, la seva petjada de carboni amb AENOR d'acord amb l'estàndard internacional ISO 14064, amb un abast que comprèn la totalitat del cicle de vida necessari per a la realització d'un esdeveniment esportiu internacional d'aquesta dimensió. Amb tres distàncies, marató, mitja marató i 10 quilòmetres saludables, hi participaran 35.000 corredors procedents de tot el món, fet que reflecteix la magnitud de les mesures que abordarà l'organització.

La sostenibilitat és una línia estratègica en la qual està treballant des de fa anys MAPOMA i que culmina ara amb el càlcul i la verificació de la petjada de carboni de AENOR. El projecte compta amb la participació de Global Omnium, que posarà a disposició la tecnologia necessària per fer-ho possible a través de la seva plataforma GO2. En aquesta línia, Zurich Rock 'n' Roll Running Series Madrid incorporarà quinze mesures a favor de la sostenibilitat de la prova que se celebrarà el 23 d'abril, i conclourà amb la certificació de la petjada de carboni.

La petjada de carboni és un instrument per determinar, avaluar i comunicar l'impacte d'una activitat sobre el canvi climàtic. AENOR, entitat líder de certificació a Espanya, farà la verificació d'aquesta petjada de carboni. D'aquesta manera, assegurarà, de forma independent, que la declaració efectuada sobre les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle és completa. És a dir, exacta, coherent, transparent i sense discrepàncies notables.

Per part seva, Global Omnium, companyia líder nacional en la gestió del cicle integral de l'aigua, mesurarà totes les emissions generades, directament i indirectament, per les tres competicions del Zurich Rock ´n´ Roll Running Series Madrid.

AENOR i Global Omnium ja han col·laborat en altres proves esportives rellevants, entre altres el 69è Barcelona Banc Open Sabadell Trofeu Conde de Godó de tennis, la 40a Copa del Rei Mapfre de Vela, i el BBVA Open Internacional València de tennis femení.

Mesures sostenibles

El Zurich Rock 'n' Roll Running Series Madrid ha incorporat diverses mesures a favor de la sostenibilitat de la prova: eliminació d'esponges hidratants en les carreres; digitalització d'elements en paper (recorreguts, reglaments, instruccions finals, etc.); substitució del plàstic per materials reciclables a les bosses d'avituallament; substitució de gots PET per gots ecològics; inclusió de bicis i patinadors com a vehicles d'assistència en carrera; utilització de vehicles elèctrics en carrera; foment de l'ús del transport públic entre els participants; campanya de sensibilització d'esdeveniment amb bon ambient juntament amb Coca-Cola; campanya de recollida de residus i reciclatge juntament amb l'Ajuntament de Madrid i Ecoembes; formació i disposició d'ecovoluntaris en tots els avituallaments; utilització de teixit 100% reciclat per a la fabricació de les samarretes Adidas dels participants; donació d'avituallaments sobrants a les ONG; reciclatge de pancartes de publicitat i informatives; instal·lació d'una lona gegant publicitària Zurich que absorbeix CO2 (equivalent a 200 cotxes durant un any); i, conclourà, amb el mesurament i la certificació de la petjada de carboni per AENOR.