Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Santander i AENOR per la sostenibilitat de les pimes
Santander
Notícia

Santander i AENOR per la sostenibilitat de les pimes

12/11/2020

Banco Santander ha creat un segell que ajudarà les empreses de fins a 50 milions de facturació a acreditar el seu grau de sostenibilitat davant els clients i proveïdors, públics o privats; i a estructurar, conèixer i millorar la informació i el nivell d'implantació d'àmbits de la sostenibilitat que es puguin necessitar en determinats concursos públics. Es converteix així en el primer ràting de sostenibilitat existent al mercat per a pimes avalat per AENOR.

Aquest model de sostenibilitat valora aspectes com el consum de recursos o la gestió dels residus en la dimensió mediambiental, la igualtat d'oportunitats i el desenvolupament professional en l'àmbit social o si es tenen en compte criteris ètics en la gestió de l'empresa en matèria de govern corporatiu.

El procés permet a les pimes conèixer el seu grau de sostenibilitat mitjançant un qüestionari que proporciona una qualificació preliminar amb diversos nivells, per a, posteriorment, obtenir un informe d'actuacions de millora i una guia de bones pràctiques.

Per a la concessió definitiva de l'índex de sostenibilitat, AENOR farà una auditoria telemàtica en la qual es calibraran les evidències i es verificarà el nivell final; es podrà obtenir una distinció pública del certificat.

Aquest model de qualificació i certificació està íntimament relacionat amb Objectius de Desenvolupament Sostenible amb els quals el Banco Santander està compromès.

Nota de premsa​​​​