Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Certificació responsabilitat social corporativa RSC>Certificació del Compromís amb la inclusió de la gent gran
Certificació del compromís amb la gent gran

Certificació del compromís amb la gent gran

Certificació del compromís amb la gent gran

La certificació "Compromís amb la gent gran" és una solució basada en les accions que cada organització dugui a terme per millorar l'experiència dels seus clients sènior i que visibilitza i impulsa la importància de comptar amb serveis de qualitat i inclusius, on "no es deixi ningú enrere", lema de l'Agenda 2030.

Es tracta d'una solució emmarcada en la Plataforma de Confiança "Dissenyar solucions inclusives" basada en les accions que cada organització decideixi dur a terme per millorar l'experiència d'ús i accés als seus serveis de la tercera edat. I ho fa a través de l'avaluació dels compromisos que s'assumeixin en diferents àmbits, sempre sota el marc d'una gestió interna que permeti fer un adequat seguiment de cadascun d'aquests.

Per fer-ho, hauran d'utilitzar com a marc comparatiu el Model AENOR d'organització compromesa amb la gent gran, així com les guies/protocols de referència sectorials i institucionals que hi ha sobre això, incloent-hi el marc legislatiu, si n'hi hagués. 

Aquest Model AENOR suposa un abordatge complet de la gestió per part de les organitzacions de les mesures implementades per millorar l'atenció i el suport a les persones de la tercera edat en serveis com els bancaris, financers o d'assegurances. La seva avaluació es farà per a tots els canals de contacte amb la persona gran.

Els compromisos de l'organització amb l'atenció inclusiva etària hauran de ser quantitatius i subjectes a un seguiment periòdic.    

El Model d'Organització Compromesa amb la Gent Gran permet a les organitzacions, de qualsevol mida i sector, dins el seu abast d'influència, proporcionar una atenció/serveis adequats a les necessitats de la gent gran i exercir un compromís amb la societat de forma responsable, especialment per a la inclusió de la tercera edat.

Beneficis de la certificació:

La solució "Compromís amb la gent gran" s'ha dissenyat com un model dinàmic, d'aplicació a tota mena d'organitzacions que prestin serveis a la gent gran, i d'aquesta manera:

 • Ajudar-les en el procés de prestació de serveis a clients d'edat avançada en activitats o productes que poden resultar-los complexos tant en la comprensió com en l'execució.
 • Reforçar els missatges i les actuacions dutes a terme per les organitzacions per retornar, aportar, afermar la confiança a la tercera edat usuària dels seus serveis i altres parts interessades.
 • Aportar confiança als seus clients més grans.
 • Aportar valor en els processos d'atenció de la qualitat i l'experiència de client en general.
 • Donar resposta a la necessitat de sectors sensibles, com el bancari o el món en línia, per demostrar davant la societat el seu compromís amb l'atenció de qualitat cap als clients de la tercera edat
 • Contribuir a l'Agenda 2030 a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible
  • ODS 8: promoure el creixement econòmic inclusiu i sostenible, l'ocupació i el treball decent per a totes les persones
  • ODS 10: Reduir les desigualtats dins i entre els països

Cursos relacionats:

Normes relacionades:

 • ISO 25550:2022. Ageing societies — General requirements and guidelines for an age-inclusivament workforce.
 • ISO 25551:2021. Ageing societies — General requirements and guidelines for carer-inclusivament organizations.

​ISO 9001, cartes de servei, Solucions AT Sostenibilitat Social.

 • Certificat AENOR del model d'organització compromesa amb la gent gran.
 • Llicència d'ús de la marca Organització Compromesa amb la Gent Gran.


Soziable:
AENOR impulsa la certificació ‘Compromís amb la gent gran’


Expansió:
AENOR reconeix el compromís amb la gent gran


Business Insider:
"Compromís amb la gent gran", la nova certificació d'AENOR específica per donar resposta a les seves necessitats


EL CONFIDENCIAL:
AENOR desenvolupa una nova certificació de ‘Compromís amb la gent gran’


REVISTA AENOR:
Organitzacions compromeses amb la gent granSylver Economy