Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Tres hotels del grup RIU certifiquen el seu compromís amb la lluita contra el malbaratament de menjar
Notícia

Tres hotels del grup RIU certifiquen el seu compromís amb la lluita contra el malbaratament de menjar

02/02/2024

AENOR ha lliurat la certificació "Malbaratament alimentari" a la cadena hotelera RIU, objectiu de lluitar contra el seriós problema del malbaratament de menjar. Els tres primers hotels a rebre la certificació han estat el Riu Concordia, Riu Festival i Riu San Francisco de la Platja de Palma.

L'hostaleria és un sector en què es consumeix una quantitat ingent de menjar i que implica tota la cadena de valor agroalimentari. A més, les Nacions Unides calcula que un terç dels aliments que es produeixen al món acaba a les escombraries, alhora que augmenta la incidència de la fam severa i que gairebé la meitat de les morts infantils estan relacionades amb la desnutrició. Per això, la lluita contra el malbaratament de menjar és un dels objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU, concretament, el segon: "Fam zero". L'aliança entre RIU i AENOR suposa un repte que pretén contribuir a un problema global amb implicacions ambientals, socials i financeres enormes, ja que, entre molts altres avantatges, reduir el malbaratament té un alt benefici directe en estalvi de costos.

Per aconseguir la certificació, els hotels han fet una gran tasca d'avaluació, control i seguiment en què el paper dels professionals d'AENOR i RIU ha estat imprescindible. La certificació especifica diversos passos clau que s'han de seguir amb l'objectiu d'aprofitar l'oportunitat d'aprendre i millorar en els processos de reducció del menjar sobrant. Primerament, es fa un inventari de malbaratament alimentari, que defineix les accions per reduir i prevenir el malbaratament. Això es reflecteix en un pla amb objectius i metes concretes, que es documenten amb un seguiment exhaustiu, mitjançant un pla de gestió que elabora RIU. Un cop fetes les verificacions, avaluacions i comprovacions pertinents a les cuines per part d'AENOR, s'han atorgat els tres certificats, sense cap punt de "No conformitat". La certificació és vàlida durant tres anys, amb revisions anuals.

Més informació i declaracions a la nota de premsa adjunta.

A la fotografia, Javier Mejía, director de Màrqueting i Desenvolupament de Negoci d'AENOR, al costat de Lola Trian, directora de Sostenibilitat de RIU.

Certificat Malbaratament alimentari zero - RIU