Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Ibercom certificada en benestar animal Welfair™
José Ignacio Moríñigo, director general d'Ibercom, i Mónica Barroso, directora d'AENOR a la Regió Sud.
Notícia

Ibercom certificada en benestar animal Welfair™

18/12/2020

AENOR ha atorgat la certificació de Benestar Animal WELFAIR™ a la cooperativa Ibercom per a la seva producció de més de 80.000 porcs ibèrics, després d'un ampli treball d'adaptació de les explotacions, procés que s'ha vist ratificat després de l'auditoria realitzada per AENOR i que demostra el seu compromís amb el benestar animal. Ibercom cooperativa de porc ibèric és el productor més gran d'aquest tipus d'animals del país: per les seves instal·lacions hi passen gairebé el 10% dels caps de bestiar ibèric produïts a Espanya.

Aquest certificat acredita que Ibercom compleix amb els requisits del model de benestar animal Welfair™ basat en el referencial europeu Welfare Quality®, i dirigit a harmonitzar la preocupació social i les demandes del mercat per desenvolupar sistemes fiables de seguiment en granges, d'informació sobre productes i de millora del benestar animal.

El model de certificació és pioner, ja que, a més d'avaluar les instal·lacions, té en compte diferents paràmetres de comportament dels animals, basats en 4 principis: alimentació, allotjament, estat sanitari i comportament de l'animal.

A l'acte d'entrega hi van participar José Ignacio Moríñigo, director general d'Ibercom, i Mónica Barroso, directora d'AENOR a la Regió Sud.


Nota de premsa​​​​