Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>El Grup MASMOVIL renova els certificats de compliment normatiu penal i d'antisuborn
Notícia

El Grup MASMOVIL renova els certificats de compliment normatiu penal i d'antisuborn

23/05/2023

AENOR ha concedit la renovació dels certificats de compliment normatiu penal, segons la norma UNE 19601, i del Sistema de Gestió Antisuborn, de conformitat amb l'ISO 37001, i ratifica així el seu compromís amb el foment d'una cultura de prevenció i compliment i amb la implantació de mesures apropiades per prevenir i reduir els riscos de comissió de delictes al si de l'organització.

El Grup disposa d'un Compliance Officer, amb accés directe al Consell d'Administració, específicament designat per supervisar i assegurar el bon funcionament del sistema de gestió de riscos penals en el seu conjunt. Així mateix, disposa d'un Comitè d'Ètica que dona suport al Compliance Officer en totes les activitats que ho requereixin i participa i decideix al seu costat, en els procediments d'investigació de les denúncies rebudes.

Aquests reconeixements són la referència principal a Espanya per dissenyar i articular sistemes de prevenció de riscos penals i estan inspirats en els estàndards més alts internacionals en aquesta matèria. A més, signifiquen les millors pràctiques en sistemes de gestió per prevenir delictes, reduir el risc i fomentar una cultura empresarial de compliment amb la Llei.

Respecte a l'estàndard UNE 19601, la Llei orgànica 1/2015 de reforma del Codi penal considera els models de prevenció de delictes com a possibles elements d'exoneració i atenuació de la responsabilitat penal de la persona jurídica, sempre que compleixin una sèrie de requisits. Aquesta norma considera el que estableix la Llei 1/2015 respecte dels requisits dels models de prevenció de delictes i els complementa amb les millors pràctiques internacionals establertes en l'àmbit de la responsabilitat social, compliment normatiu i gestió de riscos.

Per part seva, la norma ISO 37001 de sistemes de gestió antisuborn ofereix a les organitzacions un model per prevenir, detectar i gestionar conductes de suborn i corrupció, que compleix amb la legislació tant nacional com internacional, i amb altres compromisos adquirits de manera voluntària.

A la fotografia, Meinrad Spenger, CEO del grup MASMOVIL; Pedro Lois, Compliance Officer; i David de Pastors, director de la Unitat Estratègica de Negoci d'Avaluació de la Conformitat.