Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Certificació de producte>Certificacions internacionals>​Acords CCA i notificació d'assajos NTR​
​Acords CCA i notificació d'assajos NTR​

​Acords CCA i notificació d'assajos NTR​

​Acords CCA i notificació d'assajos NTR​

L'acord de certificació CENELEC (CCA) facilita l' obtenció de marques de conformitat d'organismes de certificació de diferents països europeus  basades en el reconeixement d'assajos amb materials elèctrics i d'inspeccions de fàbrica.

L'acord de certificació de productes elèctrics CENELEC (CCA, CENELEC Certification Agreement) és un acord europeu per al reconeixement mutu entre els organismes de certificació signants de l'acord i de reconegut prestigi, per a l'obtenció de les seves marques de conformitat. Dins d'aquests acords, tots els productes elèctrics s'assagen de conformitat amb normes europees (EN) o amb documents d'harmonització (HD).

AENOR és l'únic organisme espanyol signant d'aquest acord multilateral, en el qual participen 23 organismes de 21 països europeus.  

Una vegada obtingut el certificat, gràcies al fet que AENOR és una de les entitats signants de l'acord CENELEC Certification Agreement (CCA), es poden emetre Notification of Test Results (NTR) per a l'obtenció dels certificats d'altres organismes europeus signants com IMQ (Itàlia), VDE (Alemanya), LCIE (França), etc.

Què és l'NTR?

La Notification of Test Results, coneguda com a NTR, és una notificació emesa per un organisme signant del CENELEC Certification Agreement (CCA) després d'haver concedit la seva marca.

Beneficis

Facilita l'obtenció de la marca dels organismes europeus signants dels països següents: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Itàlia, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, República Txeca, Regne Unit, Suècia, Suïssa i Turquia.

Procés d'obtenció

El fabricant pot sol·licitar, juntament amb la marca AENOR N, un NTR, document que presentarà per obtenir la marca d'un altre organisme europeu i certificar la seguretat del seu producte elèctric.

Concessió de marques i certificats

​Una vegada superat el procés, l'organització obté: ​

  • Certificat AENOR del ​producte
  • Notificació NTR

Marca AENOR N de qualitat

Certificació de materials i equips elèctrics

​​​​​​​​La certificació d'AENOR proporciona confiança​​​​​ per a productes ​elèctrics

Esquema CB

Reconeixement internacional d'assajos

​​​Facilita l'obtenció de marques de conformitat ​d'organismes de certificació internacionals

Marques ENEC i ENEC+

Marca europea

​​E​NEC i ENEC+ són marques comunes europees de seguretat elèctrica​​

Marca AENOR <HAR>

Seguretat de cables elèctrics

​Marca Europea <HAR> per a cables elèctrics aïllats ​conforme amb les normes europees i documents d'harmonització